Zvezda u subotu za Kup, ali i mnogo više!

Crveno-belima je pobeda nad "večitim rivalom" u subotu uveče imperativ. Ne samo zbog 25. trofeja Kupa, već i zbog budućnosti kluba.

Fudbal 26.05.2017 | 20:30
Zvezda u subotu za Kup, ali i mnogo više!
U mnogim zemljama, pa i Srbiji, pehar nacionalnog Kupa smatra se utešnim trofejom. Titula u prvenstvu je ono što navijači žele, što se mnogo više vrednuje i, na kraju krajeva, što donosi bolji status na međunarodnoj sceni - Ligu šampiona (u našem slučaju kvalifikacije).

Kupovi, osim u Engleskoj gde se više nego igde poštuje tradicija, uglavnom nemaju veliki značaj i mnogi klubovi ih čak potcenjuju, igrajući utakmice u kombinovanim sastavima i koristeći ih za proveru igrača iz omladinskog pogona.

Slično je i u Srbiji, s tim da bi predstojeće finale moglo da bude mnogo značajnije od nekih prethodnih.

U subotu, od 18 časova na stadionu u Humskoj, uz direktan prenos na TV Arena Sport, za pehar će se igrati "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde. Prvi put još od 2001. godine, kada smo živeli u zajednici sa Crnom Gorom. Tada su slavili crno-beli 1:0, golom Saše Ilića, koji će i ovaj put biti akter ukoliko Marko Nikolić odluči da ga pošalje na teren.

U Partizanu žele pobedom da dođu do "duple krune", a u Crvenoj zvezdi... U Zvezdi imaju mnogo više razloga da im pobeda u subotu bude imperativ nad imperativima.

Nabrojaćemo neke od njih, bez određenog redosleda:

- fudbaleri Zvezde bi se pobedom nad najvećim rivalom u gostima i osvojenim trofejom koliko-toliko iskupili za izgubljenu titulu.

- pobedom bi igrači mogli da potkrepe tvrdnje klupskog rukovodstva da crveno-beli imaju bolji tim od Partizanovog i da im je titula "oteta".

- pobedom bi crveno-beli pokazali karakter i dobili samopouzdanje pred start u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koje počinju već 29. juma.

- dobrom partijom bi oni koji planiraju da napuste klub ovog leta skrenuli pažnju na sebe, dok bi oni koji će ostati pokazali da na njih može ozbiljno da se računa.

- dobrom taktičkom postavkom, Boško Đurovski bi se možda nametnuo za trajnije rešnje u ulozi trenera, nego što je prvobitno plairano da samo privede sezonu kraju po odlasku Miodraga Božovića.

- Povoljan rezultat bi klupskom rukovodstvu donekle olakšao atmosferu u pripremama za planiranu Skupštinu.

Razloga sigurno ima još, a verujemo da su oni igračima i stručnom štabu dobro poznati...

Od preuzimanja tima, Boško Đurovski je napravio dve promene - na golu (Kahriman umesto Manojlovića) i desnom krilu (Milić/Srnić umesto Ruiza) - ali u suštini nije previše kombinovao, pa ne bi trebalo očekivati velika iznenađenja u subotu kada je u pitanju postava Crvene zvezde.

Na teren bi od prvog minuta trebalo da istrče: Kahriman - Anđelković, Al. Luković, Le Talek, Petković - Donald, Ristić - Plavšić, Kanga, Milić - Boaći.

Podsetimo, zbog žutih kartona u konkurenciji nije Abraham Frimpong, pa će na štopera ponovo biti prekomandovan Damijen Le Talek, dok se na poziciji zadnjeg veznog umesto njega očekuje Mihailo Ristić. Gelor Kanga je zbog kršenja klupske discipline bio izostavljen iz tima za utakmicu poslednjeg kola Superlige, protiv Radničkog iz Niša, ali je njegov povratak najavljen za finale Kupa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar