Баждаревић пред Грчку: Судбина је у нашим рукама!

БиХ дочекују 9. јуна Грчку у можда и кључном мечу у квалификацијама за Светско првенство, а селектор Мехмед Баждаревић сматра да је судбина у њиховим рукама.

Фудбал 26.05.2017 | 17:30
Баждаревић пред Грчку: Судбина је у нашим рукама!
На половини квалификација за Мундијал у Русији "Змајеви" су трећи у Групи Х са десет бодова, једним мање од Грчке, а три од лидера Белгије.

После меча у Зеници БиХ гостује Кипру крајем августа, потом Гибралтару неколико дана касније, а квалификације завршава мечевима са Белгијом и Естонијом у октобру.

Видели смо против Белгије једну нову Грчку у односу на ону с којом смо ми играли. Паметним игром можемо доћи до доброг резултата и све је у нашим рукама. Морамо одиграти једну стрпљиву и паметну утакмицу у којој не смемо срљати. Шансе су још увек реалне и отворене и за прво и друго место. Судбина је у нашим рукама", рекао је Баждаревић.

Баждаревић је за меч са Грчком вратио у тим Мухамеда Бешића и Хариса Медуњанина, који тренутно игра у америчкој МЛС лиги, али ће бити ослабљен у одбрани због суспензије Сеада Колашинца.

"Недостајаће нам Колашинац који је у најбољој форми у животу. Тражићемо солуцију у овим играчима што имамо, јер не смемо дозволити импровизацију у оваквој утакмици", додао је селектор БиХ.

Екипу ће предводити највеће звезде Асмир Беговић, Сенад Лулић, Миралем Пјанић, Ведад Ибишевић и Един Џеко, а Баждаревић је на резервни списак ставио Томислава Томића (Зрињски), Хариса Дуљевића (Сарајево) и Дина Беширевића (Радник) који ће добити позив у случају повреда.

Голмани: Асмир Беговић (Челси), Ибрахим Шехић (Карабаг), Кенан Пирић (Зрињски);

Одбрана: Ермин Бичакчић (Хофенхајм), Огњен Врањеш (АЕК), Един Цоцалић (Мехелен), Тони Шуњић (Палермо), Ервин Зукановић (Аталанта), Дарио Ђумић (НЕК Нијмеген), Самир Мемишевић (Гронинген), Даниел Павловић (Сампдорија);

Везни ред: Сенад Лулић (Лацио), Миралем Пјанић (Јувентус), Сањин Прцић (Рен), Мато Јајало (Палермо), Гојко Цимирот (ПАОК), Раде Крунић (Емполи), Един Вишћа (Басакшехир), Авдија Вршајевић (Османлиспор), Данијел Милићевић (Гент), Мирослав Стевановић (Жељезничар), Мухамед Бешић (Евертон), Харис Медуњанин (Филаделфиа Јунион);

Напад: Ведад Ибишевић (Херта), Ријад Бајић (Коњаспор), Армин Хоџић (Динамо Загреб), Кенан Кодро (Осасуна), Един Џеко (Рома).

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истина

26.05.2017 16:11

Само напријед видим сваки дан све висе босне тако требају мај.......ни политицари да раде да народ не напуста насе терене поздрав из Цхицаго

ОДГОВОРИТЕ