Baždarević pred Grčku: Sudbina je u našim rukama!

BiH dočekuju 9. juna Grčku u možda i ključnom meču u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a selektor Mehmed Baždarević smatra da je sudbina u njihovim rukama.

Fudbal 26.05.2017 | 17:30
Baždarević pred Grčku: Sudbina je u našim rukama!
Na polovini kvalifikacija za Mundijal u Rusiji "Zmajevi" su treći u Grupi H sa deset bodova, jednim manje od Grčke, a tri od lidera Belgije.

Posle meča u Zenici BiH gostuje Kipru krajem avgusta, potom Gibraltaru nekoliko dana kasnije, a kvalifikacije završava mečevima sa Belgijom i Estonijom u oktobru.

Videli smo protiv Belgije jednu novu Grčku u odnosu na onu s kojom smo mi igrali. Pametnim igrom možemo doći do dobrog rezultata i sve je u našim rukama. Moramo odigrati jednu strpljivu i pametnu utakmicu u kojoj ne smemo srljati. Šanse su još uvek realne i otvorene i za prvo i drugo mesto. Sudbina je u našim rukama", rekao je Baždarević.

Baždarević je za meč sa Grčkom vratio u tim Muhameda Bešića i Harisa Medunjanina, koji trenutno igra u američkoj MLS ligi, ali će biti oslabljen u odbrani zbog suspenzije Seada Kolašinca.

"Nedostajaće nam Kolašinac koji je u najboljoj formi u životu. Tražićemo soluciju u ovim igračima što imamo, jer ne smemo dozvoliti improvizaciju u ovakvoj utakmici", dodao je selektor BiH.

Ekipu će predvoditi najveće zvezde Asmir Begović, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i Edin Džeko, a Baždarević je na rezervni spisak stavio Tomislava Tomića (Zrinjski), Harisa Duljevića (Sarajevo) i Dina Beširevića (Radnik) koji će dobiti poziv u slučaju povreda.

Golmani: Asmir Begović (Čelsi), Ibrahim Šehić (Karabag), Kenan Pirić (Zrinjski);

Odbrana: Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ognjen Vranješ (AEK), Edin Cocalić (Mehelen), Toni Šunjić (Palermo), Ervin Zukanović (Atalanta), Dario Đumić (NEK Nijmegen), Samir Memišević (Groningen), Daniel Pavlović (Sampdorija);

Vezni red: Senad Lulić (Lacio), Miralem Pjanić (Juventus), Sanjin Prcić (Ren), Mato Jajalo (Palermo), Gojko Cimirot (PAOK), Rade Krunić (Empoli), Edin Višća (Basakšehir), Avdija Vršajević (Osmanlispor), Danijel Milićević (Gent), Miroslav Stevanović (Željezničar), Muhamed Bešić (Everton), Haris Medunjanin (Filadelfia Junion);

Napad: Vedad Ibišević (Herta), Rijad Bajić (Konjaspor), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb), Kenan Kodro (Osasuna), Edin Džeko (Roma).

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

istina

26.05.2017 16:11

Samo naprijed vidim svaki dan sve vise bosne tako trebaju maj.......ni politicari da rade da narod ne napusta nase terene pozdrav iz Chicago

ODGOVORITE