Лознички рокери сабрани у књизи

Бројни лознички рок музичари од краја педесетих година па до данашњих дана сабрани су у објављеној књизи „Лознички роцковник – Празан џеп и други покушај“ Слободана Бобана Пајића, бубњара и новинара, аутора прве књиге која се бави рокенрол сценом у Вуковом завичају.

Србија 26.05.2017 | 16:22
Лознички рокери сабрани у књизи
Кроз причу о поп-рок групама које су биле активне и актуелне у неком временском периоду, представљен је и друштвени живот у Лозници, као и многе околности у којима се развијао културни живот у том граду.

"Овом књигом обухваћено је око 150 музичара, више од 70 рок састава и педесетак других људи који су били део ове приче. Значај књиге је и у томе што ће сачувати бројне догађаје од којих су многи остали само у бледим сећањима наших суграђана. За данашњу генерацији биће једини полазни документ за нека будућа писања, или истраживања културног живота у Лозници", каже аутор књиге и додаје да је ово уједно и издавачки првенац недељника "Лозничке новости", који је проценио његов значај и подржао објављивање.

Низом фотографија, од којих већина никада није публикована, на посебан начин је обухваћен један велики период просперитета и живота грађана, који ни по чему није заостајао за западним светом.

Осим неколико донатора, штампање и објављивање књиге подржала је и локална самоуправа, а план аутора је да књига буде промовисана средином јуна у оквиру програма обележавања Дана Лознице, када би се окупили многи који су овековечени у „Лозничком роцковнику“.

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар