Loznički rokeri sabrani u knjizi

Brojni loznički rok muzičari od kraja pedesetih godina pa do današnjih dana sabrani su u objavljenoj knjizi „Loznički rockovnik – Prazan džep i drugi pokušaj“ Slobodana Bobana Pajića, bubnjara i novinara, autora prve knjige koja se bavi rokenrol scenom u Vukovom zavičaju.

Srbija 26.05.2017 | 16:22
Loznički rokeri sabrani u knjizi
Kroz priču o pop-rok grupama koje su bile aktivne i aktuelne u nekom vremenskom periodu, predstavljen je i društveni život u Loznici, kao i mnoge okolnosti u kojima se razvijao kulturni život u tom gradu.

"Ovom knjigom obuhvaćeno je oko 150 muzičara, više od 70 rok sastava i pedesetak drugih ljudi koji su bili deo ove priče. Značaj knjige je i u tome što će sačuvati brojne događaje od kojih su mnogi ostali samo u bledim sećanjima naših sugrađana. Za današnju generaciji biće jedini polazni dokument za neka buduća pisanja, ili istraživanja kulturnog života u Loznici", kaže autor knjige i dodaje da je ovo ujedno i izdavački prvenac nedeljnika "Lozničke novosti", koji je procenio njegov značaj i podržao objavljivanje.

Nizom fotografija, od kojih većina nikada nije publikovana, na poseban način je obuhvaćen jedan veliki period prosperiteta i života građana, koji ni po čemu nije zaostajao za zapadnim svetom.

Osim nekoliko donatora, štampanje i objavljivanje knjige podržala je i lokalna samouprava, a plan autora je da knjiga bude promovisana sredinom juna u okviru programa obeležavanja Dana Loznice, kada bi se okupili mnogi koji su ovekovečeni u „Lozničkom rockovniku“.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar