Спреман сам да дам одговоре

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак обавијестио је чланове Колегијума Дома народа да је спреман да одговори на сва питања из области за коју је надлежно Министарство иностраних послова (МИП) БиХ, а поводом извјештавања појединих медија о наводном формирању комисије за саслушање министра иностраних послова.

Босна и Херцеговина 26.05.2017 | 15:56
Спреман сам да дам одговоре
У допису упућеном члановима Колегијума Дома народа, који је прослијеђен и медијима, Црнадак наводи да још није званично обавијештен о формирању ове комисије, али да ће он, као и сви други државни службеници и запослени у МИП-у за које се укаже потреба, бити на располагању да одговоре на сва питања. 

"Желим да вас обавијестим да и МИП БиХ, од како сам на његовом челу, инсистира на пуној транспарентности свог рада и да се са посебним уважавањем односи према Парламентарној скупштини БиХ и свим активностима њених тијела, као и посланика и делегата појединачно", истакао је Црнадак. 

Он сматра да је своју, као и посвећеност институције којом руководи принципу транспарентности доказао и редовним састанцима са Комисијом за буџет и финансије Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, а посљедњи састанак одржан је 6. априла. 

Црнадак је подсјетио и на састанак одржан 21. априла 2016. године у просторијама МИП-а, као и на његово присуство 22. сједници Комисије за финансије и буџет Дома народа, 15. септембра прошле године.

"На тим састанцима сам лично предводио делегацију МИП-а БиХ, отворено и искрено разговарајући са уваженим делегатима о свим аспектима дјеловања МИП-а БиХ, оствареним трошковима, извјештајима Канцеларије за ревизију институција БиХ и другим детаљима који су били интересантни за уважене делегате", навео је он. 

На поменутим састанцима је, наводи Црнадак, констатовано да су сви трошкови, укључујући и оне који се односе на службена путовања, реализовани у складу са буџетом, те да су све препоруке ревизије или реализоване, или је њихова реализације у току. 

"Сви записници и закључци са поменутих састанака доступни су свим делегатима Дома народа Парламентарне скупштине БиХ", додао је министар иностраних послова у Савјету министара БиХ. 

Црнадак је од делегата затражио разумијевање приликом утврђивања термина састанка у наредном периоду с обзиром на одређен број договорених билатералних обавеза. 

Он је навео да ће у својству министра учествовати у раду Савјета за имплементацију Споразума о стабилизацији придруживању (ССП) у Бриселу, те министарских конференција Међународне асоцијације за атомску енергију, Аспен института у Берлину, Организације америчких земаља, Централно-европске иницијативе, Процеса сарадње у Југоисточној Европи. 

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Марио Караматић изјавио је раније за РТРС да ће министар Црнадак одговарати пред комисијом овог Дома о службеним путовањима на која је потрошено више од два милиона КМ и о вањско-политичком статусу БиХ. 

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић изјавио је Срни да је делегат из реда хрватског народа Марио Караматић збунио јавност у БиХ представљајући на погрешан начин задатак привремене истражне комисије за прибављање информација о спољнополитичком статусу БиХ. 

Поред Тадића, у комисији, која ће бити конституисана у понедјељак, 29. маја, ће бити и Бариша Чолак, Сакиб Софтић, Небојша Радмановић, Фахрудин Радончић и Марио Караматић.

Извор: СРНА

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Игор

26.05.2017 14:50

Страсно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провидно

26.05.2017 16:01

Краматиц нека испита колико су му хрватски министри потросили на путовања, а колико је тек потросио Цовиц. Нек се не секира око Црнатака. Цовјек је министар спољних а не унутрасњих послова. У опису посла су му путовања у иностранство.Караматиц је или глуп или са Зељком хрватицом Цвијановиц покусава да блати Србина Црнатка

Name

Перица

26.05.2017 18:12

Они није ни спољни ни унутрашњи, он је летећи министар

Name

ре провидно

27.05.2017 07:20

За четири године мандата министра МиП-а, његов главни пратилац- полицијски службеник дирекције, од дневница и аконтација за путовања, купи солидан стан у сред Сарајева. Е кад то може приуштити себи главни пратилац, можеш ли замислити шта заради министар.

Name

Пдп КОТОР ВАРОС

26.05.2017 15:08

Некад ме тацно буде срамота сто сам цлан ове партије...па ми требамо да будемо другацији!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП ДОБОЈ

26.05.2017 15:31

На ста мислис, Сакане? Црнадак је најбољи министар у Савјету министара. Него, сто не долазис на сједнице, зар ниси ти нас цлан?

Name

ПДП

26.05.2017 15:43

Радимо исто као и ови на власти, а требали смо показати да смо другачији, бољи. Зато ћемо зато и изгубити на изборима.

Name

ПДП ДОБОЈ

26.05.2017 16:37

На ста мислис, Сакане? Црнадак ради свој посао одлицно. Сто тебе нема на састанцима код нас, зар ниси овде пријављен?

Name

ПДП

26.05.2017 18:55

Није Сакан једини. Има нас више. Једноумље никоме није помогло, па неће ни нама. Нисмо искористили своју шансу и то је чињеница која ће нас на изборима скупо коштати.

Name

Комсија

26.05.2017 15:26

Све говори какав си ти смијесни министар када Бабицку водас за собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

26.05.2017 15:33

Постујем овог цовека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косиц

26.05.2017 16:01

Цовјек коректно ради свој посао, пристојан и културан Није ми јасно одакле толика завист и злонамјерност према њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2017 17:06

Онда ти друзе ниси видио првог цовјек и постеног овај је бас лопина колико је пута на Тим састанцима плуво по РС и њеним институцијама а друго све уреду путово је ал гдје резултат тога то је исто кад уцитељ пита уценика ин нема појма ал Казе па уцио сам

Name

Ре Ре

26.05.2017 18:47

Какве лази! Цак не знас ни сам да их смислис вец понављас Зељкине глупости. Ето она нам је заститник српских интереса. Крстена у католицкој цркви, матер јој хрватица, и сад она нека велика српкиња. О памети и постењу нецу ни прицат

Name

Бас Небојса

26.05.2017 16:53

Бас Небојса.Ма ја.Он це ко примјер користити Ану Трисиц Бабиц која је одсјекла главу све и једном Србину у МВП БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реуф

26.05.2017 17:07

Ма сад ЦЕ Паре из русије и помирит ЦЕ се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бих

26.05.2017 17:10

Теско БиХ СА оваквима па тај је укопо дипломатију јој иваницу какве људе дрзис у страни и подрзавас БиХ. Тоне СА оваквима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

26.05.2017 17:12

Није Проблем СА црндком Проблем је КО ГА брани ако ГА мора огњен тадиц бранити онда теско нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

26.05.2017 17:13

Теско теби црндак кад те огњен брани то је невидјена лопина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.05.2017 17:46

Повика на ентитете, а у заједничким органима лоповлук на све стране. О оном у ОС, за које ни Господ не зна чему служе и ко у њих верује, нећу ни да говорим...

ОДГОВОРИТЕ