Spreman sam da dam odgovore

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak obavijestio je članove Kolegijuma Doma naroda da je spreman da odgovori na sva pitanja iz oblasti za koju je nadležno Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH, a povodom izvještavanja pojedinih medija o navodnom formiranju komisije za saslušanje ministra inostranih poslova.

Bosna i Hercegovina 26.05.2017 | 15:56
Spreman sam da dam odgovore
U dopisu upućenom članovima Kolegijuma Doma naroda, koji je proslijeđen i medijima, Crnadak navodi da još nije zvanično obaviješten o formiranju ove komisije, ali da će on, kao i svi drugi državni službenici i zaposleni u MIP-u za koje se ukaže potreba, biti na raspolaganju da odgovore na sva pitanja. 

"Želim da vas obavijestim da i MIP BiH, od kako sam na njegovom čelu, insistira na punoj transparentnosti svog rada i da se sa posebnim uvažavanjem odnosi prema Parlamentarnoj skupštini BiH i svim aktivnostima njenih tijela, kao i poslanika i delegata pojedinačno", istakao je Crnadak. 

On smatra da je svoju, kao i posvećenost institucije kojom rukovodi principu transparentnosti dokazao i redovnim sastancima sa Komisijom za budžet i finansije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a posljednji sastanak održan je 6. aprila. 

Crnadak je podsjetio i na sastanak održan 21. aprila 2016. godine u prostorijama MIP-a, kao i na njegovo prisustvo 22. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda, 15. septembra prošle godine.

"Na tim sastancima sam lično predvodio delegaciju MIP-a BiH, otvoreno i iskreno razgovarajući sa uvaženim delegatima o svim aspektima djelovanja MIP-a BiH, ostvarenim troškovima, izvještajima Kancelarije za reviziju institucija BiH i drugim detaljima koji su bili interesantni za uvažene delegate", naveo je on. 

Na pomenutim sastancima je, navodi Crnadak, konstatovano da su svi troškovi, uključujući i one koji se odnose na službena putovanja, realizovani u skladu sa budžetom, te da su sve preporuke revizije ili realizovane, ili je njihova realizacije u toku. 

"Svi zapisnici i zaključci sa pomenutih sastanaka dostupni su svim delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH", dodao je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH. 

Crnadak je od delegata zatražio razumijevanje prilikom utvrđivanja termina sastanka u narednom periodu s obzirom na određen broj dogovorenih bilateralnih obaveza. 

On je naveo da će u svojstvu ministra učestvovati u radu Savjeta za implementaciju Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju (SSP) u Briselu, te ministarskih konferencija Međunarodne asocijacije za atomsku energiju, Aspen instituta u Berlinu, Organizacije američkih zemalja, Centralno-evropske inicijative, Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi. 

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić izjavio je ranije za RTRS da će ministar Crnadak odgovarati pred komisijom ovog Doma o službenim putovanjima na koja je potrošeno više od dva miliona KM i o vanjsko-političkom statusu BiH. 

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić izjavio je Srni da je delegat iz reda hrvatskog naroda Mario Karamatić zbunio javnost u BiH predstavljajući na pogrešan način zadatak privremene istražne komisije za pribavljanje informacija o spoljnopolitičkom statusu BiH. 

Pored Tadića, u komisiji, koja će biti konstituisana u ponedjeljak, 29. maja, će biti i Bariša Čolak, Sakib Softić, Nebojša Radmanović, Fahrudin Radončić i Mario Karamatić.

Izvor: SRNA

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Igor

26.05.2017 14:50

Strasno.....

ODGOVORITE
Name

Providno

26.05.2017 16:01

Kramatic neka ispita koliko su mu hrvatski ministri potrosili na putovanja, a koliko je tek potrosio Covic. Nek se ne sekira oko Crnataka. Covjek je ministar spoljnih a ne unutrasnjih poslova. U opisu posla su mu putovanja u inostranstvo.Karamatic je ili glup ili sa Zeljkom hrvaticom Cvijanovic pokusava da blati Srbina Crnatka

Name

Perica

26.05.2017 18:12

Oni nije ni spoljni ni unutrašnji, on je leteći ministar

Name

re providno

27.05.2017 07:20

Za četiri godine mandata ministra MiP-a, njegov glavni pratilac- policijski službenik direkcije, od dnevnica i akontacija za putovanja, kupi solidan stan u sred Sarajeva. E kad to može priuštiti sebi glavni pratilac, možeš li zamisliti šta zaradi ministar.

Name

Pdp KOTOR VAROS

26.05.2017 15:08

Nekad me tacno bude sramota sto sam clan ove partije...pa mi trebamo da budemo drugaciji!!!

ODGOVORITE
Name

PDP DOBOJ

26.05.2017 15:31

Na sta mislis, Sakane? Crnadak je najbolji ministar u Savjetu ministara. Nego, sto ne dolazis na sjednice, zar nisi ti nas clan?

Name

PDP

26.05.2017 15:43

Radimo isto kao i ovi na vlasti, a trebali smo pokazati da smo drugačiji, bolji. Zato ćemo zato i izgubiti na izborima.

Name

PDP DOBOJ

26.05.2017 16:37

Na sta mislis, Sakane? Crnadak radi svoj posao odlicno. Sto tebe nema na sastancima kod nas, zar nisi ovde prijavljen?

Name

PDP

26.05.2017 18:55

Nije Sakan jedini. Ima nas više. Jednoumlje nikome nije pomoglo, pa neće ni nama. Nismo iskoristili svoju šansu i to je činjenica koja će nas na izborima skupo koštati.

Name

Komsija

26.05.2017 15:26

Sve govori kakav si ti smijesni ministar kada Babicku vodas za sobom.

ODGOVORITE
Name

ja

26.05.2017 15:33

Postujem ovog coveka

ODGOVORITE
Name

Kosic

26.05.2017 16:01

Covjek korektno radi svoj posao, pristojan i kulturan Nije mi jasno odakle tolika zavist i zlonamjernost prema njemu.

ODGOVORITE
Name

Re

26.05.2017 17:06

Onda ti druze nisi vidio prvog covjek i postenog ovaj je bas lopina koliko je puta na Tim sastancima pluvo po RS i njenim institucijama a drugo sve uredu putovo je al gdje rezultat toga to je isto kad ucitelj pita ucenika in nema pojma al Kaze pa ucio sam

Name

Re Re

26.05.2017 18:47

Kakve lazi! Cak ne znas ni sam da ih smislis vec ponavljas Zeljkine gluposti. Eto ona nam je zastitnik srpskih interesa. Krstena u katolickoj crkvi, mater joj hrvatica, i sad ona neka velika srpkinja. O pameti i postenju necu ni pricat

Name

Bas Nebojsa

26.05.2017 16:53

Bas Nebojsa.Ma ja.On ce ko primjer koristiti Anu Trisic Babic koja je odsjekla glavu sve i jednom Srbinu u MVP BiH.

ODGOVORITE
Name

Reuf

26.05.2017 17:07

Ma sad CE Pare iz rusije i pomirit CE se

ODGOVORITE
Name

Bih

26.05.2017 17:10

Tesko BiH SA ovakvima pa taj je ukopo diplomatiju joj ivanicu kakve ljude drzis u strani i podrzavas BiH. Tone SA ovakvima

ODGOVORITE
Name

Soko

26.05.2017 17:12

Nije Problem SA crndkom Problem je KO GA brani ako GA mora ognjen tadic braniti onda tesko nama

ODGOVORITE
Name

Rile

26.05.2017 17:13

Tesko tebi crndak kad te ognjen brani to je nevidjena lopina

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.05.2017 17:46

Povika na entitete, a u zajedničkim organima lopovluk na sve strane. O onom u OS, za koje ni Gospod ne zna čemu služe i ko u njih veruje, neću ni da govorim...

ODGOVORITE