Саслушајте Милорада Додика

Саслушањем тужилаца БиХ Дубравка Чампаре и Милорада Барашина пред дисциплинском комисијом Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ, данас је настављен поступак против суспендованог главног тужиоца БиХ Горана Салиховића.

Босна и Херцеговина 26.05.2017 | 12:32
Саслушајте Милорада Додика
Рочиште је и овог пута било затворено за јавност због, како је речено, живих предмета о чијим околностима су испитани свједоци. Салиховић је приговорио на ову одлуку, истичући да нема шта да се крије и да је све објављено већ раније.

Он сматра да овај поступак треба да буде окончан, јер тужилац није могао да докаже ниједну тачку оптужнице.

Салиховић, такођер, сматра да дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ треба да саслуша и предсједника Републике Српске Милорада Додика, за шта су он и његов бранилац раније упутили захтјев.

"Ја бих господина Додика питао да ли је икада у животу мене видио и да ли је са мном разговарао, а одговор је једноставан, пошто ме никада није видио", рекао је Салиховић.

Његов бранилац Рифат Коњић рекао је да на данашњем саслушању свједока одбране ништа није било тајно.

"Колега Барашин данас није свједочио ни о једном `живом предмету`. Свједочио је о томе шта и како се радило када је он био главни тужилац, како прије њега, како у вријеме Салиховића и како се ради сада", додао је Коњић у изјави новинарима након рочишта.

Коњић је навео да је тужилац Дубравко Чампара веома коректно свједочио о предмету на којем је радио, а ријеч је о Бобар банци.

"Послије свједочења ова два свједока, посебно Барашина, мислимо да су се стекли сви услови да комисија која предсједава одбије све тачке тужбе које су поднесене против Горана Салиховића", рекао је Коњић.

Данашњем рочишту нису приступили директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић и директор ОБА Осман Мехмедбашић, који су обавијестили дисциплинску комисију да не могу доћи.

У понедјељак, 29. маја, на наредном рочишту, биће саслушани тужиоци Маја Илић-Ступар и Ћазим Хасанспахић, новинар Мато Ђаковић и стручни савјетник у Тужилаштву БиХ Мирза Јамаковић.

Канцеларија дисциплинског тужиоца терети Салиховића да је пропустио да тражи своје изузеће у предметима када је постојао сукоб интереса, да се упустио у непримјерене контакте са судијом или странкама у поступку, да је омогућио вршење дужности тужиоца лицима која за то нису законом овлашћена, те да се мијешао у поступање судије или тужиоца.

Међу Салиховићевим прекршајима је намјерно давање лажне или недовољне информације у вези са пријавама за радно мјесто, дисциплинским стварима, унапређењем и напредовањем у служби или било којим другим областима које су у надлежности ВСТС-а, те да је својим понашањем довео у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет Тужилаштва БиХ.

(Срна)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

БОБА

26.05.2017 10:39

СМИЈУРИЈА ОДУВЈЕК ЈЕ БИЛО КОД ЛОПОВЛУКА ДА НИКО НИКОГ НЕ ПОЗНАЈЕ КАКО БИ СЕ ОДРАЂИВАЛЕ СТВАРИ ТО СУ ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА АЛИ ПОСТОЈИ ЈЕДИНА ПРАВДА НИШТА НИЈЕ ВЈЕЧНО БУЈРУМ НАРОДЕ ГЛЕДАЈТЕ ДОК ВАМ НЕ ДОЂЕ СМРТ.НИКО НИЈЕ КРИВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.05.2017 11:09

Они уче да право и правда нису исто. Законе пишу сами себи. Логика јасно говори у каквом систему живимо!

Name

судови

26.05.2017 12:07

Па наши судови само брзо осуде дјечије туче,а мафија се саслушава годинама,и не знају срочити оптужницу,односно неће,а како судије узимају паре од мафиозе,па то смо макар не филмовима гледали,нисмо ни мислили да мафиоза сједи са судијама у позоришту...фуј...гадите ми се сви,дабогда се такви не рађали,па макар наталитета небило,живио марталитет,наша унучад ће бити Швабе јер ће се тамо рађати...

Name

боба 1

29.05.2017 06:07

Додик је помогао мати у његовим тешким тренуцима мате ће му помоћи до краја живота,салиховић је ту да помогне матии то је један од разлога,само један

Name

Милан

26.05.2017 10:44

К коју је оптужницу подигао нека наброји мса чим се има похвалити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2017 11:04

А кога то Мектиц ухапси а прицо је сваки дан о хапсењима посебно Милорад Додика сад СЕ уцуто не проговара.

Name

РАЈНА

28.05.2017 16:54

Он се намирио, а Станић, извисио . Прњавор је то, тамо ни чашу воде нећеш попит брале, ако не платиш, види се шта се вози, ни мањег града ни више добрих аута, за Прњавор се увијек говорило, Еуропа у малом, е сад кад погледаш по регистарцијама од Загреба, Беча , цијеле Швајцарске па даље.Мектић написао 1. а Баја дописао нуле и оратор занијемио.

Name

ре рајна

29.05.2017 04:33

НЕЋУ ДА ДА ВЈЕРУЈЕМ ДА СУ СВИ ИСТИ А ТИ СИ РАЈНА ИЛИ ГЛУПА ИЛИ СИ ТИ ПЛАЋЕНА ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ И НАУЧИ ДА ТУЖИЛАШТВО ХАПСИ СИПА ПРИБАВЉА ДОКАЗЕ А ТУЖИЛАЦ ОДРЕЂУЈЕ КОГА ЋЕ, А ВИДИТЕ ДА НЕЋЕ НИ ДОДИКА НИ ЧОВИЋА НИ ПАВИЋА НИ БАКИРА ПА ТИ САД ВИДИ КО ЈЕ ПЛАЋЕН

Name

Гдје су предмети из ладица

26.05.2017 10:57

Ако дисциплински тужилац не изнесе доказе да је Салиховић држао стотињак предмета у својој ладици и није дозволио отварање истраге све им је џаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какве то везе има?

26.05.2017 11:05

Инструкције и паре је могао добити од неког курира! Шта је са процесима, зашто се не ради а томе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.05.2017 13:23

Занемарују суштину и праве форму, као од пластелина...обликују по потреби. Доба бахатих бескичмењака!!!

Name

СИр Оливер

29.05.2017 06:09

Опозиција би требала све предмете провести,задужити млад и стручан тим да то прати јер се убудуће неће моћи зидати спрат ако је темељ крив

Name

судац

26.05.2017 11:21

А БИЛИГА УПИТАО ЈЕЛИ ДОДИК ИМАО ПОСРЕДНИКА ИЗМЕДЈУ ТЕБЕ И ЊЕГА МАТУ ДЈАКОВИЦА ТРБА ВАС СВА ТРОЈИЦУ САСТАВИТИ ПРЕД СУДОМ СВИ СТЕ ИСТИ КАД ТРЕБА ЛОПОВЛУК САКРИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банка

26.05.2017 11:31

Саслушајте ви њих и због Павловић банке, није битно јели 1,5 милион што је у Павловић банци случај или 125 милиона у Бобар банци. Треба гледати гдје су докази чвршћи, па покренути акције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

26.05.2017 16:02

Саслусаце га, не бој се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

26.05.2017 21:18

ОПЕТ СЕ СПРДАЈУ СА НАРОДОМ.

Name

младић

29.05.2017 06:11

Не смије се ради бога и правде допустити да се лоповлуци,криминали и остало забораве да паре остану ђубрад се претвори у поштене и признате грађане све треба враћати напочетке преваре и крађе

Name

музицар

29.05.2017 04:03

Засто увлаце Додика у ту прицу кад он и нема времена , јер треба натерати незапослене да раде а они се дрзнули да јос и плату тразе .Срамота да нам ЦОВИЦ сам у пратњи ДОДИКА слуса концерт ТОМСОНА у улици познатог музицара ; маxа лубурица ; у прелИпом хрватском граду Мостару .Кога то јос интересују СРБИ мостара .Кад Срби сазнају ко је лазов патриота и издајник освануце у ХЕРЦЕГ БОСНИ па уздравље СРБИ 'Ни јад ни беда ни ; јадовно ; нам нису ОПОМЕНА.?????????Поздрав свим ДОБРИМ ЉУДИМА И БН ТВ.

ОДГОВОРИТЕ