Милан у офанзиви да убоде „триплету“ појачања!

За 60. 000. 00 евра! Преговори су почели. . .

Фудбал 27.05.2017 | 19:00
Милан у офанзиви да убоде „триплету“ појачања!
Управа Милана је ових дана најзаузетија на Апенинима. Директори Фасоне и Мирабели јуре на све стране да заврше појачања како би показали озбиљност нове управе и за сада су направили неке конкретне кораке.

Потписан је штопер Мусакио из Виљареала за 15.000.000 евра, договорен је трансфер Рикарда Родригеза из Волфзбурга за исту суму, ради се на довођењу Морате или неког другог голгетера високе калсе, а врхунац прелазног рока на Сан Сиру би могао да буде пакет три појачања из Аталанте вредан скоро 70.000.000 евра.

Већ данима трају преговори Росонера и клуба из Бергама, а у четвртак поподне су ушли у завршну фазу. Аталантин диретор Ђовани Сартори је неколико сати провео у Милановој управној згради на разговорима са Мирабелијем и Фасонеом. Милан проводи крају трансфер Аталантиног везисте Франка Кесија. Преотели су га Роми која је раније имала договор са њим. Платиће Аталанти 28.000.000 евра за обештећење, а играч је пристао на петогодишњи угтовор вредан 2.500.000 евра по сезони. Међутим, то није све…

Директори два клуба су разговарали о још двојици играча Аталанте који су жеља Милана. Први је десни бек Андреа Конти, а други је најбољи играч Гасперинијевог тима Папу Гомез.

Конти је један из плејаде Аталантиних бисера који су експлодирали ове сезоне и за њега се интересују још Интер, Наполи, Челси… Али Милан је најупорнији. Проблем је што Аталанта тражи 20.000.000 евра, а Росонери нуде највише 16.000.000 евра. Међутим, постоји простор за напредак у преговорима и да Аталанта спусти цену. На тај начин би Милан решио питање десног бека с обзиром на најављени одлазак Де Шиља. 

Треће појачање би могао да буде Алехандро Папу Гомез. Он је блистао ове сезоне, један је од најбољих играча Серије А и давнашња је жеља Винћенца Монтеле који ге ја тренирао у Катанији. Аргентинац у Аталанти зарађује “само” 1.000.000 евра годишње и ово му је последња прилика за велики трансфер у каријери с обзиром да пуни 30 година. Његова цена износи око 15.000.000 евра, а Миланова управа би могла да пристане на то како би удовољила Монтели и испунила му највећу жељу у прелазном року.

Гомез би требало да замени Деулофеуа који се највероватније враћа у Барселону после блиставих партија за Росонере на шестомесечној позајмици. Прва мета кје био Кеита Балде, али Лацио тражи превише новца и Милан полако одустаје од те приче.

Милан је спреман да поред новца проследи и малдог бека Ђан Филипа Фелићолија који је ову сезону провео на позајмици у Асколију и оставио одличан утисак, а јако се свиђа Аталантином тренеру Гасперинију. На сличан начин је Аталанта од Милана добила Петању…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар