Milan u ofanzivi da ubode „tripletu“ pojačanja!

Za 60. 000. 00 evra! Pregovori su počeli. . .

Fudbal 27.05.2017 | 19:00
Milan u ofanzivi da ubode „tripletu“ pojačanja!
Uprava Milana je ovih dana najzauzetija na Apeninima. Direktori Fasone i Mirabeli jure na sve strane da završe pojačanja kako bi pokazali ozbiljnost nove uprave i za sada su napravili neke konkretne korake.

Potpisan je štoper Musakio iz Viljareala za 15.000.000 evra, dogovoren je transfer Rikarda Rodrigeza iz Volfzburga za istu sumu, radi se na dovođenju Morate ili nekog drugog golgetera visoke kalse, a vrhunac prelaznog roka na San Siru bi mogao da bude paket tri pojačanja iz Atalante vredan skoro 70.000.000 evra.

Već danima traju pregovori Rosonera i kluba iz Bergama, a u četvrtak popodne su ušli u završnu fazu. Atalantin diretor Đovani Sartori je nekoliko sati proveo u Milanovoj upravnoj zgradi na razgovorima sa Mirabelijem i Fasoneom. Milan provodi kraju transfer Atalantinog veziste Franka Kesija. Preoteli su ga Romi koja je ranije imala dogovor sa njim. Platiće Atalanti 28.000.000 evra za obeštećenje, a igrač je pristao na petogodišnji ugtovor vredan 2.500.000 evra po sezoni. Međutim, to nije sve…

Direktori dva kluba su razgovarali o još dvojici igrača Atalante koji su želja Milana. Prvi je desni bek Andrea Konti, a drugi je najbolji igrač Gasperinijevog tima Papu Gomez.

Konti je jedan iz plejade Atalantinih bisera koji su eksplodirali ove sezone i za njega se interesuju još Inter, Napoli, Čelsi… Ali Milan je najuporniji. Problem je što Atalanta traži 20.000.000 evra, a Rosoneri nude najviše 16.000.000 evra. Međutim, postoji prostor za napredak u pregovorima i da Atalanta spusti cenu. Na taj način bi Milan rešio pitanje desnog beka s obzirom na najavljeni odlazak De Šilja. 

Treće pojačanje bi mogao da bude Alehandro Papu Gomez. On je blistao ove sezone, jedan je od najboljih igrača Serije A i davnašnja je želja Vinćenca Montele koji ge ja trenirao u Kataniji. Argentinac u Atalanti zarađuje “samo” 1.000.000 evra godišnje i ovo mu je poslednja prilika za veliki transfer u karijeri s obzirom da puni 30 godina. Njegova cena iznosi oko 15.000.000 evra, a Milanova uprava bi mogla da pristane na to kako bi udovoljila Monteli i ispunila mu najveću želju u prelaznom roku.

Gomez bi trebalo da zameni Deulofeua koji se najverovatnije vraća u Barselonu posle blistavih partija za Rosonere na šestomesečnoj pozajmici. Prva meta kje bio Keita Balde, ali Lacio traži previše novca i Milan polako odustaje od te priče.

Milan je spreman da pored novca prosledi i maldog beka Đan Filipa Felićolija koji je ovu sezonu proveo na pozajmici u Askoliju i ostavio odličan utisak, a jako se sviđa Atalantinom treneru Gasperiniju. Na sličan način je Atalanta od Milana dobila Petanju…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar