Роналду пријети казна због могуће утаје пореза!

Шпанско тужилаштво саопштило је да разматра да ли би против играча Реал Мадрида Кристијана Роналда требало подићи оптужницу за утају пореза.

Фудбал 26.05.2017 | 13:30
Роналду пријети казна због могуће утаје пореза!
Тужилаштво разматра ову ствар после оптужби пореске агенције те земље, а период када је наводно Роналдо то урадио спомиње се од 2011. до 2015.

Најбољи фудбалер света наводно је у периоду од три године утајио порез у вредности од 15 милиона евра.

Тужилашво је саопштило да до краја јуна има рок да одлучи да ли ће против Роналда бити покренута оптужница, на основу доказа из истраге пореских службеника.

Оно што је пореским службеницима сумњиво јесте да је Роналдо свој новац чувао на Девичанским острвима, познатом "пореском рају".Када су почеле истражне радње против фудбалера у Шпанији, Роналдо је, наводно, одлучио да регулише своје финансије у иностранству. Због тога су истражиоци подељени око тога да ли би против Португалца требало да буде подигнута оптужница.

Случај Кристијана Роналда битно се разликује од случаја утаје пореза Лионела Месија, јер је и након почетка истрага Меси покушао да сакрије своје финансије, док је Роналдо сарадјивао са властима.

Ако буде покренут поступак против Роналда и ако буде проглашен кривим, Португалац ће бити осудјен на најмање 15 месеци затвора, али је мала вероватноћа да ће ићи у затвор, јер му је то први преступ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар