Ronaldu prijeti kazna zbog moguće utaje poreza!

Špansko tužilaštvo saopštilo je da razmatra da li bi protiv igrača Real Madrida Kristijana Ronalda trebalo podići optužnicu za utaju poreza.

Fudbal 26.05.2017 | 13:30
Ronaldu prijeti kazna zbog moguće utaje poreza!
Tužilaštvo razmatra ovu stvar posle optužbi poreske agencije te zemlje, a period kada je navodno Ronaldo to uradio spominje se od 2011. do 2015.

Najbolji fudbaler sveta navodno je u periodu od tri godine utajio porez u vrednosti od 15 miliona evra.

Tužilašvo je saopštilo da do kraja juna ima rok da odluči da li će protiv Ronalda biti pokrenuta optužnica, na osnovu dokaza iz istrage poreskih službenika.

Ono što je poreskim službenicima sumnjivo jeste da je Ronaldo svoj novac čuvao na Devičanskim ostrvima, poznatom "poreskom raju".Kada su počele istražne radnje protiv fudbalera u Španiji, Ronaldo je, navodno, odlučio da reguliše svoje finansije u inostranstvu. Zbog toga su istražioci podeljeni oko toga da li bi protiv Portugalca trebalo da bude podignuta optužnica.

Slučaj Kristijana Ronalda bitno se razlikuje od slučaja utaje poreza Lionela Mesija, jer je i nakon početka istraga Mesi pokušao da sakrije svoje finansije, dok je Ronaldo saradjivao sa vlastima.

Ako bude pokrenut postupak protiv Ronalda i ako bude proglašen krivim, Portugalac će biti osudjen na najmanje 15 meseci zatvora, ali je mala verovatnoća da će ići u zatvor, jer mu je to prvi prestup.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar