Вучић сутра на мосту “Братољуб”

Председник Владе Србије Александар Вучић обићи ће сутра радове на мосту “Братољуб” у Љубовији поводом спајања обала реке Дрине, саопштено је из Владе.

Србија 25.05.2017 | 18:55
Вучић сутра на мосту “Братољуб”
Присуствоваће председник Србије Томислав Николић, председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Владе Српске Жељка Цвијановић и министри влада Србије, Републике Српске и БиХ, најављено је из кабинета потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства Зоране Михајловић која ће, такође, присуствовати обиласку радова.

Радови на мосту названом "Братољуб", који је дуг 227 метара, почели су 20. октобра 2015. године.

Пројекат изградње моста Љубовија-Братунац обухвата изградњу моста, приступних саобраћајница и заједничког прелаза, а вредност је 13 милиона евра.

Србија гради цео мост и приступну саобраћајницу у Љубовији, а Република Српска приступну саобраћајницу и заједнички гранични прелаз.

Како је најављено, завршетак радова на целом пројекту изградње моста и приступних саобраћајница се очекује у септембру 2017. године.

Тај мост ће за привреднике из Републике Српске бити најкраћа веза са Коридориом 11 и Луком Бар.

Мост има седам распона и укупно осам стубова, од чега четири у реци и по два на свакој обали.

Батонски мост је широк 13,9 метара и имаће бициклистичку и пешачку стазу.

Извођач радова је конзорцијум четири домаћа предузећа које предводи МБА-Ратко Митровић нискоградња, а пројекат је урадио Саобаћајни институте ЦИП.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Подрињац

26.05.2017 05:41

Сада це газде да праве бензиске пумпе.А сто се тице братољуба и ту мора лицна карта или пасос па и није то неки братољуб.Вазно је сто висе новца опрати.

ОДГОВОРИТЕ