Vučić sutra na mostu “Bratoljub”

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obići će sutra radove na mostu “Bratoljub” u Ljuboviji povodom spajanja obala reke Drine, saopšteno je iz Vlade.

Srbija 25.05.2017 | 18:55
Vučić sutra na mostu “Bratoljub”
Prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Vlade Srpske Željka Cvijanović i ministri vlada Srbije, Republike Srpske i BiH, najavljeno je iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović koja će, takođe, prisustvovati obilasku radova.

Radovi na mostu nazvanom "Bratoljub", koji je dug 227 metara, počeli su 20. oktobra 2015. godine.

Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.

Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

Kako je najavljeno, završetak radova na celom projektu izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica se očekuje u septembru 2017. godine.

Taj most će za privrednike iz Republike Srpske biti najkraća veza sa Koridoriom 11 i Lukom Bar.

Most ima sedam raspona i ukupno osam stubova, od čega četiri u reci i po dva na svakoj obali.

Batonski most je širok 13,9 metara i imaće biciklističku i pešačku stazu.

Izvođač radova je konzorcijum četiri domaća preduzeća koje predvodi MBA-Ratko Mitrović niskogradnja, a projekat je uradio Saobaćajni institute CIP.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Podrinjac

26.05.2017 05:41

Sada ce gazde da prave benziske pumpe.A sto se tice bratoljuba i tu mora licna karta ili pasos pa i nije to neki bratoljub.Vazno je sto vise novca oprati.

ODGOVORITE