Тренер Ријеке "одјавио" газду: Нећеш на гол против Динама!

Тренер Ријеке Матјаж Кек неће дозволити председнику клуба Дамиру Мишковићу да стане на гол у последњој утакмици првенства против Динама у Загребу. Ријечани спремају инвазију на Загреб.

Фудбал 26.05.2017 | 13:00
Тренер Ријеке "одјавио" газду: Нећеш на гол против Динама!
Ријека је нови шампион Хрватске у фудбалу, чиме је прекинула вишегодишњу доминацију загребачког Динама. Игром случаја или судбине, фудбалери Ријеке подићи ће титулу баш против јединог ривала за титулу - Динама и то на његовом терену.

Најављује се да ће чак 5.000 Ријечана(!) у суботу бити на стадиону у Максимиру, а потом је предвиђен караван за повратак кући и нова велика фешта у Ријеци.

Било је приче да би и председник Ријеке, 52-годишњи Дамир Мишковић, могао да буде у тиму, да "оживи" ранију каријеру голмана, када је као младић стајао међу стативама нижеразредних клубова (да не кажемо сеоских).

Али, та Мишковићева идеја није прошла код тренера Матјажа Кека.

На конференцији за новинаре, Кек је саопштио да нема намеру ништа да мења и да од својих играча тражи максималан приступ без обзира на то што је свестан да су емотивно и физички испражњени након што су већ обезбедили титулу и прославили успех.

"Протокол ће ми бити исти као у претходних 35. кола. Мењаћу само оно што морам и не желим ништа да препуштам случају. Играчи имају обавезу да одиграју утакмицу како знају, јер није мала ствар подићи целу Ријеку на ноге. Сама та чињеница да ће бити 5.000 наших навијача је довољна премија и нешто најбоље што играчу може да се деси. Очекујем праву Ријеку. Ја бх орао по Максимиру, трчао бих 130 километара на сат!", каже Кек.

Такође, жели и да покаже поштовање према Динаму као противнику који је до финиша првенства притискао Ријеку и трудио се да је стигне и престигне.

"На овој утакмици ћемо, практично, почети да бранимо оно што је заслужено освојено", каже Словенац, а о томе што је Ријека исписала историју додаје:

"Овај успех остаје ми у глави, ове сцене иду у бест офф утакмица моје тренерске и играчке каријере".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар