Trener Rijeke "odjavio" gazdu: Nećeš na gol protiv Dinama!

Trener Rijeke Matjaž Kek neće dozvoliti predsedniku kluba Damiru Miškoviću da stane na gol u poslednjoj utakmici prvenstva protiv Dinama u Zagrebu. Riječani spremaju invaziju na Zagreb.

Fudbal 26.05.2017 | 13:00
Trener Rijeke "odjavio" gazdu: Nećeš na gol protiv Dinama!
Rijeka je novi šampion Hrvatske u fudbalu, čime je prekinula višegodišnju dominaciju zagrebačkog Dinama. Igrom slučaja ili sudbine, fudbaleri Rijeke podići će titulu baš protiv jedinog rivala za titulu - Dinama i to na njegovom terenu.

Najavljuje se da će čak 5.000 Riječana(!) u subotu biti na stadionu u Maksimiru, a potom je predviđen karavan za povratak kući i nova velika fešta u Rijeci.

Bilo je priče da bi i predsednik Rijeke, 52-godišnji Damir Mišković, mogao da bude u timu, da "oživi" raniju karijeru golmana, kada je kao mladić stajao među stativama nižerazrednih klubova (da ne kažemo seoskih).

Ali, ta Miškovićeva ideja nije prošla kod trenera Matjaža Keka.

Na konferenciji za novinare, Kek je saopštio da nema nameru ništa da menja i da od svojih igrača traži maksimalan pristup bez obzira na to što je svestan da su emotivno i fizički ispražnjeni nakon što su već obezbedili titulu i proslavili uspeh.

"Protokol će mi biti isti kao u prethodnih 35. kola. Menjaću samo ono što moram i ne želim ništa da prepuštam slučaju. Igrači imaju obavezu da odigraju utakmicu kako znaju, jer nije mala stvar podići celu Rijeku na noge. Sama ta činjenica da će biti 5.000 naših navijača je dovoljna premija i nešto najbolje što igraču može da se desi. Očekujem pravu Rijeku. Ja bh orao po Maksimiru, trčao bih 130 kilometara na sat!", kaže Kek.

Takođe, želi i da pokaže poštovanje prema Dinamu kao protivniku koji je do finiša prvenstva pritiskao Rijeku i trudio se da je stigne i prestigne.

"Na ovoj utakmici ćemo, praktično, početi da branimo ono što je zasluženo osvojeno", kaže Slovenac, a o tome što je Rijeka ispisala istoriju dodaje:

"Ovaj uspeh ostaje mi u glavi, ove scene idu u best off utakmica moje trenerske i igračke karijere".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar