Срећа је у породици

На листи су и извођење пса у шетњу, шопинг са најбољом пријатељицом, читање књиге на плажи, вожња бицикла са децом и путовање са породицом.

Занимљивости 25.05.2017 | 15:40
Срећа је у породици
МЕЂУ најсрећнијим активностима су уживање уз породицу и телевизију, романтичне вечери партнером и купање у кади с чашом вина. То је показало велико истраживање спроведено у Европи, а установљено је да је просечан становник срећан 432 пута годишње, што значи макар једном дневно, односно осам пута недељно. Већина испитаника, чак 60 одсто, кажу да су срећни, а као најбољу годину у животу означили су почетак пете деценије, тачније 41. годину. А срећа је, показало се, заиста у малим стварима.

На листи су и извођење пса у шетњу, шопинг са најбољом пријатељицом, читање књиге на плажи, вожња бицикла са децом и путовање са породицом. За многе испитанике, певање у колима и одлазак на летње музичке фестивале окидачи су за срећу.

Чак осморо од 10 испитаника признало је да би радије провело вече у кући са породицом него у изласку. За њих 70 одсто, породица је на првом месту, док само 16 одсто испитаника усрећује посао. То је доказ да нам је, упркос брзини живљења и отуђењу, и даље важно да проводимо време са најближима.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дзони

26.05.2017 19:53

Зар има вецег богаства од срецне породице!!!

ОДГОВОРИТЕ