Мареј: Колико знам, Агаси је заузет...!

"Био сам изненађен, јер не верујем да је Ђоковић одлуку донео за један дан", рекао је "Број 1".

Тенис 25.05.2017 | 14:45
Мареј: Колико знам, Агаси је заузет...!
Договор Новака Ђоковића и Андреа Агасија о сарадњи и даље је тема број један у светском тенису.

Сваког дана објави се велики број текстова, па и интервјуа, у којима се прича о будућој сарадњи двојице трофејних тенисера.

Није "одолео" ни светски број један, Енди Мареј, који је признао да је био изненађен што је Ђоковић изабрао Агасија за новог тренера, али и додао да је Србин повукао прави потез.

Ђоковић је именовао легендарног Американца одмах после Мастерса у Риму, тачно пред учешће на Ролан Гаросу где брани титулу.

"Помоћ од Агасија је позитивна ствар за Новака и цео тенис. Када велики играчи остају у тенису онда то доноси велико интересовање. Знам да је Агаси човек који је веома заузет ван тениса и не знам какав је њихог договор. Био сам изненађен, јер не верујем да је Ђоковић одлуку донео за један дан", рекао је Мареј, а преноси "Скај Спорт".

Британски тенисер најбоље резултате у каријери бележио је током сарадње са још једним славним шампионом из прошлости, Иваном Лендлом, с којим се поново упарио после кратке сарадње са другим тренерима и, практично моментално, везао неколико великих резултата који су били довољни за први пласман на место "Број 1" у каријери, прошле јесени…

Међутим, Шкот ове сезоне не игра у форми у којој је био другом половином прошле када је дошао до врха, истакавши да му понекад недостаје мотива.

"Дошао сам до првог места на свету и неколико пута сам тражио мотивацију за нове циљеве. Протеклих седам, осам година увек сам давао све од себе да играм најбољи тенис на грен слемовима и сада је исти случај. Ту се не поставља питање мотива, чак и када играм испод нивоа", поручио је Мареј.

Разлика између Ђоковића и Мареја је мања од 3.000 бодова на АТП листи. Србин брани титулу на Ролан Гаросу, а Шкот на Вимблдону који следи почетком јула...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Српкиња

25.05.2017 14:57

Напријед Ноле поново на трон!

ОДГОВОРИТЕ