Хрвати траже хапшење 76 Срба

Хрватско правосуђе издало је налог за привођење 76 Срба из бјеловарског краја због наводних ратних злочина, пишу београдске "Вечерње новости".

Регион 25.05.2017 | 10:02
Хрвати траже хапшење 76 Срба
"Жупанијски суд из Бјеловара 8. фебруара 1994. године за њима је расписао потјернице и одредио притвор. То је 27. марта ове године потврдио Жупанијски суд у Загребу", наводи лист.

Адвокат Душан Томић, бранилац Рајка Аничића, кога су власти БиХ већ изручиле Хрватској, изјавио је да ће "сви ови људи чим буду ухапшени, бити одведени у притвор ако се нађу у Хрватској".

Он је рекао да је, у најмању руку, чудно што тај предмет није био у рукама хашког Тужилаштва, које је по договору требало да одлучује гдје ће се у ком предмету за ратне злочине поступати.

Томић је додао да његовог клијента терете да је као припадник ЈНА возио тенк као обичан војник, док Хрват који је био командир и који му је командовао, према њиховом мишљењу, нема кривице.

"Мислим да би било сасвим логично да се за оне који су осумњичени, а живе у Србији, предмети прослиједе Србији, а не да `лове` људе по сваку цијену", навео је Томић.

"Вечерње новости" су данас објавиле списак са именима свих 76 Срба за које је издат налог за привођење.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ух, хух

25.05.2017 08:26

Протјерали су сво српско становниство тог краја на поцетку рата, цинили су ратне злоцине и сад би јос да суде онима који су бранили своје куце. Да на тај нацин доврсе посао. Западно правосудје, ко побиједи писе историју, како њему одговара. Засто Србија цути на то све и испоруцује оптузене?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.05.2017 09:10

Хрватска откако је усла у ЕУ није подигла нити једну оптузницу против хрвата који су поцинили злоцине над србима.Знаци ЕУ оправдава злоцине над србима јер су дозволили уопсте и улазак такве дрзаве у ЕУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

25.05.2017 10:55

Па и Требиње диже оптужницу против Јована Дивјака а и против других док федерација сути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

25.05.2017 16:01

Сада Србија треба да се доказе па да их похапси.Ради Србије никада нико није ухапсен.

ОДГОВОРИТЕ