Hrvati traže hapšenje 76 Srba

Hrvatsko pravosuđe izdalo je nalog za privođenje 76 Srba iz bjelovarskog kraja zbog navodnih ratnih zločina, pišu beogradske "Večernje novosti".

Region 25.05.2017 | 10:02
Hrvati traže hapšenje 76 Srba
"Županijski sud iz Bjelovara 8. februara 1994. godine za njima je raspisao potjernice i odredio pritvor. To je 27. marta ove godine potvrdio Županijski sud u Zagrebu", navodi list.

Advokat Dušan Tomić, branilac Rajka Aničića, koga su vlasti BiH već izručile Hrvatskoj, izjavio je da će "svi ovi ljudi čim budu uhapšeni, biti odvedeni u pritvor ako se nađu u Hrvatskoj".

On je rekao da je, u najmanju ruku, čudno što taj predmet nije bio u rukama haškog Tužilaštva, koje je po dogovoru trebalo da odlučuje gdje će se u kom predmetu za ratne zločine postupati.

Tomić je dodao da njegovog klijenta terete da je kao pripadnik JNA vozio tenk kao običan vojnik, dok Hrvat koji je bio komandir i koji mu je komandovao, prema njihovom mišljenju, nema krivice.

"Mislim da bi bilo sasvim logično da se za one koji su osumnjičeni, a žive u Srbiji, predmeti proslijede Srbiji, a ne da `love` ljude po svaku cijenu", naveo je Tomić.

"Večernje novosti" su danas objavile spisak sa imenima svih 76 Srba za koje je izdat nalog za privođenje.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Uh, huh

25.05.2017 10:26

Protjerali su svo srpsko stanovnistvo tog kraja na pocetku rata, cinili su ratne zlocine i sad bi jos da sude onima koji su branili svoje kuce. Da na taj nacin dovrse posao. Zapadno pravosudje, ko pobijedi pise istoriju, kako njemu odgovara. Zasto Srbija cuti na to sve i isporucuje optuzene?

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.05.2017 11:10

Hrvatska otkako je usla u EU nije podigla niti jednu optuznicu protiv hrvata koji su pocinili zlocine nad srbima.Znaci EU opravdava zlocine nad srbima jer su dozvolili uopste i ulazak takve drzave u EU...

ODGOVORITE
Name

Aha

25.05.2017 12:55

Pa i Trebinje diže optužnicu protiv Jovana Divjaka a i protiv drugih dok federacija suti.

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

25.05.2017 18:01

Sada Srbija treba da se dokaze pa da ih pohapsi.Radi Srbije nikada niko nije uhapsen.

ODGOVORITE