Јокан је опција за све који немају тренера!

Премијер лига x2, Чемпионшип x2! Уговор са Фуламом до јуна 2019, јавили се кандидати, Мидлзбро делује најозбиљнији.

Фудбал 26.05.2017 | 18:00
Јокан је опција за све који немају тренера!
Увео је Вотфорд у Премијер лигу, довео Фулам на два корака до елите и сам себи обезбедио сјајну позицију у енглеском фудбалу. Посебно у Чемпионшипу. Зато је Славиша Јокановић ове среде избио у први план тамошњих медија, као главни кандидат за посао у Мидлзброу и Сандерленду.

Оба клуба су на концу сезоне напустила Премијер лигу и желе да се, попут Њукалса, у њу експресно врате. Наравно, са другим тренерима од оних који су забраљали. Уосталом,Аитор Каранка је смењен на Риверсајду, Дејвид Мојес поднео оставку на Сент Мерицу и сад на оба стадиона гледају у првацу српског стручњака, надајући се да је одговарајуће решење.

Према писању локалних медија, Јокановић је први избор Мидлзброа. До јуче је фаворит биоГери Монк, али пошто је Лидс преузео Андреа Радрицани (купио преостали део деоница од досадашњег већинског власника Масима Ћелина) његов први задатак је да сачува на клупи Енглеза коме уговор истиче за месец дана. Сва је прилика да ће у томе успети, што ставља Јокана на место фаворита, иако се као могуће опције помињу још Најџел Пирсон,Стив Егњу, Алан Пардју, Давид Вагнер, чак и Рајан Гигс.

Осим Мидлзброа, Јокановића би радо довео и Сандерленд. С тим што се не наводи колике се шансе дају нашем стручњаку, али му се као велику плус узима сјано познавање прилика у Чемпионшипу и препознатљива игра коју је направио са Фуламом, иако је на почетку сезоне остао без неколико важних играча. Само, питање је да ли Сандерленд може да плати обештећење Фуламу, с обзиром да је пред крај фебруара клуб са Крејвен котиџа везао некадашњег стратега Партизана уговором до јуна 2019.

Стидљиво се у енглеским медијима помиње да би Славиша Јокановић могао да заврши и у Премијер лиги. У питању је Кристал Палас, који тражи решење после изненадног одласка Сема Алардајса. С тим што су ту Јоканове шансе најмаје, међу кандидатима су Италијани Клаудио Ранијери и Роберто Манчини, али и Португалац Марко Силва, коме је препорука добро урађен посао са Халом, иако је тај тим испао у нижи ранг.

Незванично, постоје шансе да се Јокановић врати на Викариџ роуд. Валтер Мацари је напустио Вотфорд и тај клуб сад тражи новог тренера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар