Jokan je opcija za sve koji nemaju trenera!

Premijer liga x2, Čempionšip x2! Ugovor sa Fulamom do juna 2019, javili se kandidati, Midlzbro deluje najozbiljniji.

Fudbal 26.05.2017 | 18:00
Jokan je opcija za sve koji nemaju trenera!
Uveo je Votford u Premijer ligu, doveo Fulam na dva koraka do elite i sam sebi obezbedio sjajnu poziciju u engleskom fudbalu. Posebno u Čempionšipu. Zato je Slaviša Jokanović ove srede izbio u prvi plan tamošnjih medija, kao glavni kandidat za posao u Midlzbrou i Sanderlendu.

Oba kluba su na koncu sezone napustila Premijer ligu i žele da se, poput Njukalsa, u nju ekspresno vrate. Naravno, sa drugim trenerima od onih koji su zabraljali. Uostalom,Aitor Karanka je smenjen na Riversajdu, Dejvid Mojes podneo ostavku na Sent Mericu i sad na oba stadiona gledaju u prvacu srpskog stručnjaka, nadajući se da je odgovarajuće rešenje.

Prema pisanju lokalnih medija, Jokanović je prvi izbor Midlzbroa. Do juče je favorit bioGeri Monk, ali pošto je Lids preuzeo Andrea Radricani (kupio preostali deo deonica od dosadašnjeg većinskog vlasnika Masima Ćelina) njegov prvi zadatak je da sačuva na klupi Engleza kome ugovor ističe za mesec dana. Sva je prilika da će u tome uspeti, što stavlja Jokana na mesto favorita, iako se kao moguće opcije pominju još Najdžel Pirson,Stiv Egnju, Alan Pardju, David Vagner, čak i Rajan Gigs.

Osim Midlzbroa, Jokanovića bi rado doveo i Sanderlend. S tim što se ne navodi kolike se šanse daju našem stručnjaku, ali mu se kao veliku plus uzima sjano poznavanje prilika u Čempionšipu i prepoznatljiva igra koju je napravio sa Fulamom, iako je na početku sezone ostao bez nekoliko važnih igrača. Samo, pitanje je da li Sanderlend može da plati obeštećenje Fulamu, s obzirom da je pred kraj februara klub sa Krejven kotidža vezao nekadašnjeg stratega Partizana ugovorom do juna 2019.

Stidljivo se u engleskim medijima pominje da bi Slaviša Jokanović mogao da završi i u Premijer ligi. U pitanju je Kristal Palas, koji traži rešenje posle iznenadnog odlaska Sema Alardajsa. S tim što su tu Jokanove šanse najmaje, među kandidatima su Italijani Klaudio Ranijeri i Roberto Mančini, ali i Portugalac Marko Silva, kome je preporuka dobro urađen posao sa Halom, iako je taj tim ispao u niži rang.

Nezvanično, postoje šanse da se Jokanović vrati na Vikaridž roud. Valter Macari je napustio Votford i taj klub sad traži novog trenera.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar