Четири деложације и године обећања

Правна битка породице Кузмић

Република Српска 24.05.2017 | 22:01
Четири деложације и године обећања
Радомир Кузмић из бањалучког насеља Чесма и даље води правну битку за своју имовину. Према незваничним информацијама, нова деложација породице Кузмић очекује се крајем мјесеца. Они су увјерени да су жртве корумпираног правосуђа.

Иста локација – исто одстојање. Радомир Кузмић 13. дан протестује испред Палате Републике Српске. Сваки дан погледом дочекује и испраћа предсједника Републике Српске. Међутим, Милорад Додик не примјећује ни њега, а ни транспаренте и заставе. Радомир Кузмић тражи од Милорада Додика да се ријеши његов проблем око замјене имовине и пресуде Основног суда, као што је и било обећано.

Милорад Додик је обећао помоћ овој породици за вријеме премијерског мандата. Сада, ипак, има пречих обавеза, на примјер разгледање кинеске изложбе "Пут свиле". Да ли ће у Републици Српској бити и кадифа није рекао, али је рекао да се размишља о увођењу кинеског језика у школство Српске.



Кузмићу није до кинеског језика, јер чини се да више не разумије ни ово што му причају на српском. Из надлежног Министарства поново поручују да је за Кузмиће прелазно рјешење алтерантивни смјештај – док се не пронађе коначно рјешење, а до кончаног рјешења је дуг пут.

Радомир Кузмић своје имање у Хрватској код Славонског Брода мјењао је за имање у Чесми у Бањалуци. Иако је у судском поступку доказано да у замјени имовине није било присиле, суд је уважио захтјев тужиоца из Хрватске и одлучио да му врати имовину и кућу у којој живе Кузмићи.

Од тада је прошло осам година, а дато обећање није испуњено. Кућа није обновљена, а Кузмиће су већ четири пута покушали да деложирају.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Спиридон Копицл

24.05.2017 20:38

Ђе онај дебели из парка Младен Стојановић?Да није умро?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

24.05.2017 21:00

Морас и тацно морад гласати за снсд и месикирај се нико ти неце доци а ти гласај за сзп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2017 05:10

Радије се убити него гласати за СНСД.

Name

ааа

24.05.2017 21:01

Не требају очекивати помоћ од званичне власти. Нека им је БОГ на помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

25.05.2017 06:38

А сто се Кузмицима не враца њихова имовина??? Он није дупли коросник и не мозе бити делозација! Втатите цовјеку његово имање. Али то не иде и никога није брига за његово вец тудје.

Name

Хук

25.05.2017 07:34

Зар није у питању правосудна мафија једино ср оништавају уговори србима који су мењали имовину пониште им тј морају да врсте а онај други дким ду мрњали задржи и своју и туђу страшно две распустити.

ОДГОВОРИТЕ