Četiri deložacije i godine obećanja

Pravna bitka porodice Kuzmić

Republika Srpska 24.05.2017 | 22:01
Četiri deložacije i godine obećanja
Radomir Kuzmić iz banjalučkog naselja Česma i dalje vodi pravnu bitku za svoju imovinu. Prema nezvaničnim informacijama, nova deložacija porodice Kuzmić očekuje se krajem mjeseca. Oni su uvjereni da su žrtve korumpiranog pravosuđa.

Ista lokacija – isto odstojanje. Radomir Kuzmić 13. dan protestuje ispred Palate Republike Srpske. Svaki dan pogledom dočekuje i ispraća predsjednika Republike Srpske. Međutim, Milorad Dodik ne primjećuje ni njega, a ni transparente i zastave. Radomir Kuzmić traži od Milorada Dodika da se riješi njegov problem oko zamjene imovine i presude Osnovnog suda, kao što je i bilo obećano.

Milorad Dodik je obećao pomoć ovoj porodici za vrijeme premijerskog mandata. Sada, ipak, ima prečih obaveza, na primjer razgledanje kineske izložbe "Put svile". Da li će u Republici Srpskoj biti i kadifa nije rekao, ali je rekao da se razmišlja o uvođenju kineskog jezika u školstvo Srpske.



Kuzmiću nije do kineskog jezika, jer čini se da više ne razumije ni ovo što mu pričaju na srpskom. Iz nadležnog Ministarstva ponovo poručuju da je za Kuzmiće prelazno rješenje alterantivni smještaj – dok se ne pronađe konačno rješenje, a do končanog rješenja je dug put.

Radomir Kuzmić svoje imanje u Hrvatskoj kod Slavonskog Broda mjenjao je za imanje u Česmi u Banjaluci. Iako je u sudskom postupku dokazano da u zamjeni imovine nije bilo prisile, sud je uvažio zahtjev tužioca iz Hrvatske i odlučio da mu vrati imovinu i kuću u kojoj žive Kuzmići.

Od tada je prošlo osam godina, a dato obećanje nije ispunjeno. Kuća nije obnovljena, a Kuzmiće su već četiri puta pokušali da deložiraju.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Spiridon Kopicl

24.05.2017 20:38

Đe onaj debeli iz parka Mladen Stojanović?Da nije umro?

ODGOVORITE
Name

Simo

24.05.2017 21:00

Moras i tacno morad glasati za snsd i mesikiraj se niko ti nece doci a ti glasaj za szp

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2017 05:10

Radije se ubiti nego glasati za SNSD.

Name

aaa

24.05.2017 21:01

Ne trebaju očekivati pomoć od zvanične vlasti. Neka im je BOG na pomoći

ODGOVORITE
Name

Ma

25.05.2017 06:38

A sto se Kuzmicima ne vraca njihova imovina??? On nije dupli korosnik i ne moze biti delozacija! Vtatite covjeku njegovo imanje. Ali to ne ide i nikoga nije briga za njegovo vec tudje.

Name

Huk

25.05.2017 07:34

Zar nije u pitanju pravosudna mafija jedino sr oništavaju ugovori srbima koji su menjali imovinu ponište im tj moraju da vrste a onaj drugi dkim du mrnjali zadrži i svoju i tuđu strašno dve raspustiti.

ODGOVORITE