Груевски неће са чела ВМРО ДПМНЕ

Предсједник ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски изјавио је да не планира да се повуче са лидерске позиције у тој странци, која послије 10 година на власти у Македонији иде у опозицију.

Регион 24.05.2017 | 21:30
Груевски неће са чела ВМРО ДПМНЕ
"Ми смо на посљедњим изборима побиједили и освојили највише гласова, и имам дуг према свим грађанима који нас подржавају и који су гласали зас нас, да наставимо да се боримо за бољу будућност Македоније", рекао је Груевски у Охриду.

Он је истакао да питање његовог повлачења са чела странке отварају многе опонентске партије и медији блиски њима, "очигледно због жеље да буде смијењено руководство ВМРО ДПМНЕ", преносе медији.

"Очигледно је да желе да се догоде промјене у рукводству ВМРО ДПМНЕ за‡то што страхују од овог руководства, зато што знају да ће да изгубе наредне изборе, као што су изгубили све до сада", рекао је Груевски.

Један од македонских политичара који је предложио Груевском да се повуче са чела партије је оснивач и први предсједник ВМРО ДПМНЕ Љупчо Георгиевски који му је поручио да треба да слиједи његов примјер и повуче се у интересу странке.

Груевски, иако је његова странка добила највише гласова на ванредним посланичким изборима, није успио да настави коалицију са највећом албанском странком ДУИ, због одбијања захтјева да подржи рад Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре које га истражује за криминал и корупцију, али и великог незадовољства грађана албанске националности његовим десетогодишњим владањем.

Након избора лидер ВМРО ДПМНЕ је ушао и сукобе са водећим западним земљама, које су га раније подржавале.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар