Gruevski neće sa čela VMRO DPMNE

Predsjednik VMRO DPMNE Nikola Gruevski izjavio je da ne planira da se povuče sa liderske pozicije u toj stranci, koja poslije 10 godina na vlasti u Makedoniji ide u opoziciju.

Region 24.05.2017 | 21:30
Gruevski neće sa čela VMRO DPMNE
"Mi smo na posljednjim izborima pobijedili i osvojili najviše glasova, i imam dug prema svim građanima koji nas podržavaju i koji su glasali zas nas, da nastavimo da se borimo za bolju budućnost Makedonije", rekao je Gruevski u Ohridu.

On je istakao da pitanje njegovog povlačenja sa čela stranke otvaraju mnoge oponentske partije i mediji bliski njima, "očigledno zbog želje da bude smijenjeno rukovodstvo VMRO DPMNE", prenose mediji.

"Očigledno je da žele da se dogode promjene u rukvodstvu VMRO DPMNE za‡to što strahuju od ovog rukovodstva, zato što znaju da će da izgube naredne izbore, kao što su izgubili sve do sada", rekao je Gruevski.

Jedan od makedonskih političara koji je predložio Gruevskom da se povuče sa čela partije je osnivač i prvi predsjednik VMRO DPMNE Ljupčo Georgievski koji mu je poručio da treba da slijedi njegov primjer i povuče se u interesu stranke.

Gruevski, iako je njegova stranka dobila najviše glasova na vanrednim poslaničkim izborima, nije uspio da nastavi koaliciju sa najvećom albanskom strankom DUI, zbog odbijanja zahtjeva da podrži rad Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore koje ga istražuje za kriminal i korupciju, ali i velikog nezadovoljstva građana albanske nacionalnosti njegovim desetogodišnjim vladanjem.

Nakon izbora lider VMRO DPMNE je ušao i sukobe sa vodećim zapadnim zemljama, koje su ga ranije podržavale.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar