ЦНН са Ђоковићем: Од Грен слема до "кризе"...!

Пре годину дана Новак Ђоковић ушао је у историју као први тенисер од 1969. који је освојио сва четири Грен слем турнира у низу.

Тенис 26.05.2017 | 17:00
ЦНН са Ђоковићем: Од Грен слема до "кризе"...!
Од тог тренутка и своје прве титуле на Ролан Гаросу Ђоковић више није личио на себе, деловао је као да је изгубио мотивацију да више игра, па су уследиле серије пораза и пад на друго место на АТП листи.

Сада, годину дана касније, Ђоковиће се враћа у Париз где ће покушати да стави тачку на тај туробни круг који је прошао у међувремену.

"Сећам се како је било тешко стићи до тога (освојити РГ 2016). Сати, посевећеност, тренинзи. Неколико година нисам могао да направим последњи корак, а онда сам коначно успео и поделио то са најближим људима. То је био незабораван моменат", рекао је Ђоковић на почетку интервјуа за ЦНН.

У међувремену Ђоковић није стигао до 12. ГС трофеја, а подбацио је и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Пред повратак у Париз сменио је комплетан стручни штаб и за новог тренера довео Андреа Агасија.

"Пролазим кроз малу кризу, ако желите то да тако назовете. Ја бих то назвао "другим смером" после пет успешних година", рекао је Ђоковић.

Пре неколико дана Новак је напунио 30 година, а сматра да је управо освојен ГС на шљаци можда умањио његову мотивацију.

"Било је много очекивања, притисак је растао сваке године како сам се враћао, па је то на крају донело радост и много олакшања. Било је много емоција. Када сам коначно успео, испразнио сам се", објаснио је Ђоковић своје осећај после освајања РГ прошле године.

Резултат тога биле су елиминације са Вимблдона (Сем Квери) и већ у првом колу ОИ у Рију (Хуан Мартин дел Потро).

Иако се очекивало да до 2017. се врати у свој препознатљиви ритам, пораз у другом колу Аустралијан опена од Данијела Истомина је показао да ће "процес" ипак потрајати.

"Све је то део спорта. Сада се осећам много боље него пре три, четири месеца. Узбуђен сам због повратка у Париз. Прошло је годину дана, али се осећам као да је било јуче", истакао је српски тенисер.

Шљака је увек била подлога на којој је био само један фаворит, Рафаел Надал је "краљ", а Ђоковић је свој први РГ освојио управо у години у којој се "Бик са Маљорке" повукао у трећем колу турнира због повреде зглоба.

"Невероватно је да ће се борити за своју десету титулу. Рафа је увек био доминантан овде. Опет има сјајну сезону, игра врло квалитетно. Биће изазов победити га. Увек је било и увек ће бити на шљаци, посебно на Ролан Гаросу", показао је Ђоковић своје огромно поштовање према ривалу из Шпаније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар