CNN sa Đokovićem: Od Gren slema do "krize"...!

Pre godinu dana Novak Đoković ušao je u istoriju kao prvi teniser od 1969. koji je osvojio sva četiri Gren slem turnira u nizu.

Tenis 26.05.2017 | 17:00
CNN sa Đokovićem: Od Gren slema do "krize"...!
Od tog trenutka i svoje prve titule na Rolan Garosu Đoković više nije ličio na sebe, delovao je kao da je izgubio motivaciju da više igra, pa su usledile serije poraza i pad na drugo mesto na ATP listi.

Sada, godinu dana kasnije, Đokoviće se vraća u Pariz gde će pokušati da stavi tačku na taj turobni krug koji je prošao u međuvremenu.

"Sećam se kako je bilo teško stići do toga (osvojiti RG 2016). Sati, posevećenost, treninzi. Nekoliko godina nisam mogao da napravim poslednji korak, a onda sam konačno uspeo i podelio to sa najbližim ljudima. To je bio nezaboravan momenat", rekao je Đoković na početku intervjua za CNN.

U međuvremenu Đoković nije stigao do 12. GS trofeja, a podbacio je i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pred povratak u Pariz smenio je kompletan stručni štab i za novog trenera doveo Andrea Agasija.

"Prolazim kroz malu krizu, ako želite to da tako nazovete. Ja bih to nazvao "drugim smerom" posle pet uspešnih godina", rekao je Đoković.

Pre nekoliko dana Novak je napunio 30 godina, a smatra da je upravo osvojen GS na šljaci možda umanjio njegovu motivaciju.

"Bilo je mnogo očekivanja, pritisak je rastao svake godine kako sam se vraćao, pa je to na kraju donelo radost i mnogo olakšanja. Bilo je mnogo emocija. Kada sam konačno uspeo, ispraznio sam se", objasnio je Đoković svoje osećaj posle osvajanja RG prošle godine.

Rezultat toga bile su eliminacije sa Vimbldona (Sem Kveri) i već u prvom kolu OI u Riju (Huan Martin del Potro).

Iako se očekivalo da do 2017. se vrati u svoj prepoznatljivi ritam, poraz u drugom kolu Australijan opena od Danijela Istomina je pokazao da će "proces" ipak potrajati.

"Sve je to deo sporta. Sada se osećam mnogo bolje nego pre tri, četiri meseca. Uzbuđen sam zbog povratka u Pariz. Prošlo je godinu dana, ali se osećam kao da je bilo juče", istakao je srpski teniser.

Šljaka je uvek bila podloga na kojoj je bio samo jedan favorit, Rafael Nadal je "kralj", a Đoković je svoj prvi RG osvojio upravo u godini u kojoj se "Bik sa Maljorke" povukao u trećem kolu turnira zbog povrede zgloba.

"Neverovatno je da će se boriti za svoju desetu titulu. Rafa je uvek bio dominantan ovde. Opet ima sjajnu sezonu, igra vrlo kvalitetno. Biće izazov pobediti ga. Uvek je bilo i uvek će biti na šljaci, posebno na Rolan Garosu", pokazao je Đoković svoje ogromno poštovanje prema rivalu iz Španije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar