Лацио не пушта Сергеја на ЕП?!

Римски клуб је ставио "вето" на одлуку Ненада Лалатовића да Сергеја Милинковић-Савића поведе на Европско првенство у Пољску.

Фудбал 25.05.2017 | 12:15
Лацио не пушта Сергеја на ЕП?!
Шокантне вести за "орлиће" и Ненада Лалатовића!

Према сазнањима колумнисте МОНДА Небојше Петровића римски Лацио неће пустити Сергеја Милинковић-Савића на Европско првенство у Пољској пошто су искористили околност да званичан ФИФА термин траје до 12. јуна.

Високи везиста био је један од најбољих фудбалера Србије у квалификацијама за ЕП, али је Лацио ставио "вето" и због тога би млада репрезентација могла да буде драстично ослабљена.

Милинковић-Савић је био члан генерације "орлића" која је освојила ЕП за играче до 20 година на Новом Зеланду, а велику улогу имао је и у селекцији до 21 године код Томислава Сивића, што је требало да буде и код Ненада Лалатовића који га је позвао за првенство иако су многи очекивали да би после одличне сезоне у Лацију могао да дебитује и за сениоре.

Бивши фудбалер Војводине је ове сезоне за "лацијале" одиграо 38 утакмица и забележио 7 голова и 10 асистенција, а многи велики клубови се распитују за њега.

Занимљиво је да су се на списку репрезентације Шпаније нашле "звезде у настајању" Реал Мадрида и Атлетика Мадрида попут Марка Асенсија или Саула Њигеса, али ови клубови нису забранили својим играчима наступ за репрезентацију.

Секретар стручног штаба младе репрезентације Немања Смиљанић већ је телефоном разговарао са Милинковић Савићем. Вести нису добре, а преноси нам их координатор У21 националног тима Владимир Матијашевић.

"Чули смо се са Сергејом пре 20 минута. Он још није сигуран хоће ли га или не Лацио пустити. Помало смо сви у шоку због могућности да за Еуро останемо без једног од најбољих играча", каже Матијашевић за МОЗЗАРТ Спорт.

Али...

"Једина добра ствар за сада је што ми из Лација нисмо добили никакав званичан допис о томе да они не пуштају играча на Европско првенство. Надамо се да нећемо ни добити", каже Матијашевић.

Првенство за младе, које се игра у Пољској, траје од 16. до 30. јуна.

Србија ће на ЕП играти у Групи Б са Португалом (17. јун, 18х), Македонијом (20. јун) и Шпанијом (23. јун).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар