Lacio ne pušta Sergeja na EP?!

Rimski klub je stavio "veto" na odluku Nenada Lalatovića da Sergeja Milinković-Savića povede na Evropsko prvenstvo u Poljsku.

Fudbal 25.05.2017 | 12:15
Lacio ne pušta Sergeja na EP?!
Šokantne vesti za "orliće" i Nenada Lalatovića!

Prema saznanjima kolumniste MONDA Nebojše Petrovića rimski Lacio neće pustiti Sergeja Milinković-Savića na Evropsko prvenstvo u Poljskoj pošto su iskoristili okolnost da zvaničan FIFA termin traje do 12. juna.

Visoki vezista bio je jedan od najboljih fudbalera Srbije u kvalifikacijama za EP, ali je Lacio stavio "veto" i zbog toga bi mlada reprezentacija mogla da bude drastično oslabljena.

Milinković-Savić je bio član generacije "orlića" koja je osvojila EP za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, a veliku ulogu imao je i u selekciji do 21 godine kod Tomislava Sivića, što je trebalo da bude i kod Nenada Lalatovića koji ga je pozvao za prvenstvo iako su mnogi očekivali da bi posle odlične sezone u Laciju mogao da debituje i za seniore.

Bivši fudbaler Vojvodine je ove sezone za "lacijale" odigrao 38 utakmica i zabeležio 7 golova i 10 asistencija, a mnogi veliki klubovi se raspituju za njega.

Zanimljivo je da su se na spisku reprezentacije Španije našle "zvezde u nastajanju" Real Madrida i Atletika Madrida poput Marka Asensija ili Saula Njigesa, ali ovi klubovi nisu zabranili svojim igračima nastup za reprezentaciju.

Sekretar stručnog štaba mlade reprezentacije Nemanja Smiljanić već je telefonom razgovarao sa Milinković Savićem. Vesti nisu dobre, a prenosi nam ih koordinator U21 nacionalnog tima Vladimir Matijašević.

"Čuli smo se sa Sergejom pre 20 minuta. On još nije siguran hoće li ga ili ne Lacio pustiti. Pomalo smo svi u šoku zbog mogućnosti da za Euro ostanemo bez jednog od najboljih igrača", kaže Matijašević za MOZZART Sport.

Ali...

"Jedina dobra stvar za sada je što mi iz Lacija nismo dobili nikakav zvaničan dopis o tome da oni ne puštaju igrača na Evropsko prvenstvo. Nadamo se da nećemo ni dobiti", kaže Matijašević.

Prvenstvo za mlade, koje se igra u Poljskoj, traje od 16. do 30. juna.

Srbija će na EP igrati u Grupi B sa Portugalom (17. jun, 18h), Makedonijom (20. jun) i Španijom (23. jun).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar