Нећу да опозиција буде као власт

Када сам видио да у страначке органе улазе тајкуни, људи који имају везе са ратним профитерством, схватио сам да се на такав начин тајкунизује странка и то отворено рекао. Шта ћемо добити ако то не спријечимо? Бићемо исти као ови што су сад на власти, а народ неће имати никаквог избора. Имаће криминалну власт и тајкунизовану опозицију.

Република Српска 24.05.2017 | 22:58
Нећу да опозиција буде као власт
Овим ријечима објаснио је за СрпскаЦафе Драган Мектић, министар безбиједности БиХ и однедавно само члан СДС-а своју одлуку да поднесе оставку на све страначке функције. Он каже да је “тајкунизација” одавно пристуна, али да је тај проблем сада само екалирао у Прњавору.

"Ја лично замјерим неспособности, а можда и злој намјери предсједника Општионског одбора Немање Васића, којем је или одговарало да до тога дође, или му није јасно да ћемо због тога трпити посљедице. Ја сам проговорио о томе отворено зато што не видим сврху да се то допушта и убијеђен сам да са таквим људима немамо шта да тражимо на идућим изборима, а ни бирачи неће видјети неку шансу за промјене", рекао је Мектић за СрпскаЦафе.

Да ли ће ваше ријечи произвести сукобе и турбуленције у странци?

"Хоће сигурно. Дио људи се слаже са оним шта сам рекао, а највише их нема храбрости да причају о томе, иако дијеле моје мишљење. Моја намјера није била да произведем турбуленције у странци већ, док има времена, да се опаметимо и дозовемо памети. Да кроз изборе који нам долазе, промијенимо сам начин на који странка дјелује, поруке које шаље и циљеве које дефинише, али и људе који спроводе политику.

Морамо бити морална и поштена странка и да сљедеће године баш такви изађемо на изборе. Наш циљ треба да буде успостављање владавине права и правне државе који ће се супротставити корупцији на којој функционише садашња власт зато што нас воде у суноврат. Садашња политика нам не даје никакву перспективу и будућност."

Хоћемо ли од вас чути нека имена одговорних?

"Не бих да компликујем додатно ситуацију зато што је остало само неколико дана до редовне изборне скупштине у странци. На случају Прњавора сам рекао да тајкуни и ратни профитери улазе у органе странке и да пријети опасност да се СДС тајкунизује. А тога има и у осталим одборима. Не бих из коректности према изборима говорио о именима, осим што сам их спомињао у случају Прњавора. Волио бих да скупштина прође без проблема и да ови људи о којима сам говорио не уђу у органе странке. Међутим, мислим да ће ући, иако је само један тајкун довољан да се уруши сав кредибилитет странке и нећемо моћи да говоримо о поштењу и моралу СДС-а. Мислим да ће се о томе доста расправљати."

Како су на посљедња дешавања реаговале ваше страначке колеге?

"Мени се нико не јавља уопште. Нико ме од руководилаца није звао нити сам са неким разговарао. Претпостављам да не гледају благонаклоно на тако нешто али ја имам потребу да на неке ствари укажем. Сада, ако се странка тајкунизује, ја ћу имати чисту савјест, али то никоме ништа неће значити, ни мени ни грађанима, али ни самој странци."

Да ли је након смјене главног тужиоца Горана Салиховића дошло до било какве промјене?

"Не да нема никаквог напретка, већ стагнирамо у читавом систему правосуђа. Заправо, расвјетљавајући и откивајући неке ствари, сазнали смо да је правосуђе у много горем стању него што смо првобитно мислили. Лично видим успјех зато што смо покренули ту лавину.

Схватили смо дубину проблема, видјели да у правосуђу царују корупција и криминал, да имамо некомпетентне тужиоце, који ни у ком смислу, а посебно не у моралном, нису заслужили да буду носиоци поменутих функција. Све је то скупа направило катастрофално стање у правосуђу, али и у друштву које зависи од његовог поштења. Смијенили смо главног тужиоца због криминала и корупције, и ево, највјероватније ће доћи и до оптужнице. Ово је први пут у новијој историји БиХ да је неко на тај начин смијењен, кроз раскринкавање корупције и мита. Раскринкали смо добар дио афера код кључних људи у тужилаштву, судовима, неки тужиоци су у притвору."

Је ли то довољно за неки почетак?

"Није то ни приближно колико треба. Међутим, успјели смо и подстакли јавно мњење да размишља о томе и да тражи од инситуција ријешавање проблема. Сад је искључиви став ЕУ да немамо никакве резултате у погледу корупције. Кључна ствар је да морамо средити стање у правосуђу и направити додатну реформу кроз конкретну борбу против корупције. Није мала ствар што смо раскринкали начин на којем је функционисало правосуђе и да је сада захтјев и јавности у БиХ и ЕУ, да се то стање мијења.

Знам да нико није задовољан оваквим стањем, али то је криминално коруптивна хоботница која је била потпуни пандан држави. Она није ослушкивала шта је у интересу државе, већ да се та хоботница наметне као партнер држави и да тако заштити своје интересе."

Салиховићев одлазак је показао шта?

"Одлазак Горана Салиховића је показао да смо раскринкали мито и копруцију, али и да нисмо отишли даље. За вршиоца дужности тужиоца Гордану Тадић не могу да кажем да је корумпирана, али морам да истакнем да је задржала исти ниво нерада, а можда и гори. Зато сам ја и позвао ВСТС да нам врате Горана, са њим смо можда нешто и могли да урадимо. Он није дао да се пипа око корупције, а остало је пуштао. Он је контролисао све процесе око корупције, а сад се не ради ништа. Тадићка је дозволила да политичке касте овладају Тужилаштвом БиХ и да је 'имају под неком врстом контроле'.

Тако сада више политика управља процесима у Тужилаштву него сама она. Апсолутно сматрам да су политичке касте главни кочничари свих процеса против корупције у БиХ. Успоставила се политичка осовина на релацији Бањалука-Сарајево-Мостар, која у потпуности контролише менаџмент Тужилаштва БиХ. Можда ће та осовина да допусти да се уради нешто што не штети њиховим интересима, али преко тога ништа. Међутим, ни то се не види. Пропадају предмети који су отворени и они у којима је истрага значајно напредовала, што нас је довело правног колапса."

Да ли се сукоб између вас и Ружице Јукић, предсједнице ВСТС завршио?

"Видите, ја не волим да се то зове сукоб. Нисам ја ни са киме у рату, нити га желим. Говорим о аргументима и чињеницама. Након што она и ВСТС нису могли да ме компромитују у мом раду, кренули су да руше мој дигнитет. Па су говорили: Ти немаш диплому, Ти си дошао у жутом стојадину и друге небулозе, што је допринијело да грађани схвате ко заправо сједи у тамо и утиче на рад Тужилаштва БиХ. Чак су и медији сумњали у мој кредибилитет, а сви они могу да испитају наводе изнесене против мене. Ниједну њихову причу нису успјели да докажу. Добили смо само уличне приче, рекла-казала. Она је урушила свој кредибилитет и онај који има правосуђе, мој није."

Сматрате ли да имате несвакидашњи однос са медијима?

"Имам и постоји више разлога за то. Нити глумим, нити то могу, нећу да стварам лажну слику о себи, а у овим годинама, тешко могу да се преправљам. Друга ствар је што мислим да о свим проблемима који потресају ову земљу, посебно економским и оним који ометају суживот треба наглас говорити. Претјерани национализам нас омета, а суживот постаје немогућ због претјеране ратнохушкачке реторике.

Због будућности ове наше дјеце морамо да говоримо о свему и то јавно. Не можемо наше грађане убјеђивати, као што раде јавни сервиси и неки медији, поготово у Бањалуци, да је нама добро, да је сваки потез наше Владе спашавање Српске, као да се надвио неки баук над Републиком Српском. А спашавате их тако да сваки дан грађане Српске чините сиромашнијим, јаднијим и бједнијим. И све их је мање. Дакле, да би грађани морају да заузимају властити став према ономе шта се дешава и што политичари раде у нашој држави. Тако и према мени. Гледајте шта радим и заузимајте политички став према мени.

Реците, добар је или није, вршите притисак да се склоним ако не ваљам. Трећа ствар је што изузетно цијеним рад новинара. Ако разне демагогије и филозофије наших политичара које просипају већ 20 и више година, новинари не учине доступним, онда смо ми у блокади и лутамо и тумарамо. Изузетно цијеним те људе који много раде иако су јадно и биједно плаћени. У новинарима тражим партнере који ће све информације и истине да преносе јавности. Немам ја никога да ме савјетује и инструише. Ја сам такав какав сам."

Шта ће бити са референдумом о отцјепљењу РС?

"То је хир Милорада Додика помоћу којег он жели додатно да збуни и избезуми овај народ и доведе га у стање да са њим може лако да манипулише. Може он да манипулише шатором и оном једном пјесмом “Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине”, а у ствари од кога смо ми то јачи? Па ми смо од свакога поражени! Изгубили смо економију, ресурсе, осиромашили смо потпуно. Поражени смо и као политичари, побјеже нам народ.

Глупост невиђена! И то је непотребно! Шта ова прича значи грађанима сада или за мјесец, шест мјесеци или пет година? Ми морамо да живимо сваки дан и да напредујемо, а те његове одвале, једне ујутро, друге око подне и треће навече, нико нема од тога користи. Због таквих глупости ми смо дошли у једну врсту потпуне блокаде, економске и политичке. Нико озбиљан не долази код нас и нико нас не доживљава тако.

С обзиром да је добио те санкције од САД-а, мислим да би сад њему одговарало да пола грађана Српске добије санкције, па да каже како је то против свих нас. Није! На крају, да хоће отцјепљење, ћутао би и радио нешто, а не само причао о томе. Шта ћете ви са том халабуком и причом? Кога препада? Америку? Нато? Њемачку? Мислите да се неко тресе у Вашингтону или Бриселу на те изјаве? Још је веће зло што се повезао са екстремно националистичким партијама у Европи, и направио белај", одговорио је министар Мектић.
Сматрате ли да владајуће политичке струје држе људе у страху?

"Наравно, овдје се перманментно производи страх. И једни и други и трећи то раде, а на томе опстају. Постижу два ефекта: да се народи хомогенизују национално или да бјеже одавде. Видимо да нам се дешава и јендо и друго. Овдје ће на крају остати само политичке касте са сиротињом, а брзо ћемо доћи у ситуацију да им умјесто пара за порез носимо харач. Прописаће им се као 1948. године за вријеме Информбироа да га дају у нарути, па ће по кућама скупљати жито и сланину. Тако ће још мало и код нас."

Имате ли нових информација у вези припремања атентата на вас?
"Уопште нисам хтио да та информација дође до јавности, али је некако у препискама обавјештајних агенција до тога дошло. На агенцијама је да провјере вјеродостојност приче. Вјерујем им и све оно што ми они предложе у смислу евентуалне заштите и истраге ја ћу испоштовати."

(Српскацафе.цом)

Коментари / 94

Оставите коментар
Name

Оља

24.05.2017 13:40

Свака част Мектицу.Само тако настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

24.05.2017 14:19

Дзаба кад је сам. Остали гледају само како да мазну лову и нема ниста друго. Само пљацка спаја све политицаре које свакодневно гледамо. Мектицу зивио ти нама и удри стоку политицку док мозес и колико мозес.

Name

Грга

24.05.2017 14:30

САМО УДРИ ОВЕ СТО СУ ТИ ДАЛИ ПОЗИЦИЈУ ДРЗАВНОГ МИНИСТРА. ТАКО ИМ И ТРЕБА, КАД СУ ПОСЛАЛИ ФИЦУ ДА БУДЕ ФОРМУЛА 1. Све похвалне коментаре ти саљу снсдовци. Само настави, удри без престанка своје.

Name

Нова Странка

24.05.2017 14:32

Нека направи нову станку и сви ће гласати за њега.

Name

ПОТПУНО ЈЕ У ПРАВУ!

24.05.2017 14:39

ВЕЦ ДУГО ВРЕМЕНА СЕ ВИДИ ДА НАСУПРОТ ВЛАСТИ КОЈА СИСТЕМАТСКИ УНИСТАВА ОВАЈ НАРОД, СТОЈИ ПОТПУНО ДЕЗОРЈЕНТИСАНА ОПОЗИЦИЈА, КОЈА СЕ СУСТИНСКИ НЕ РАЗЛИКУЈЕ ПУНО ОД РЕЗИМА, А ДА ЈЕ ТО ТАКО НАЈБОЉЕ ПОТВРДЈУЈУ АНГАЗМАНИ ПОЈЕДИНИХ ОТПАДНИКА ВЛАСТИ У РЕДОВИМА ОПОЗИЦИЈЕ. ЈЕДИНО РЈЕСЕЊЕ МОЗЕ БИТИ ФОРМИРАЊЕ ПОТПУНО НОВЕ СТРАНКЕ ОД ЦАСНИХ И ПОСТЕНИХ ЉУДИ КОЈИ ДО САДА НИСУ ОБНАСАЛИ НИКАКВЕ ПОЛИТИЦКЕ ФУНКЦИЈЕ У ДРУГИМ СТРАНКАМА - У СУПРОТНОМ ПРОПАСТ!!!!

Name

НЕ ПОПУСТАЈ, ИДИ НАПРИЈЕД, МЕКТИЦУ

24.05.2017 15:20

Свака му је на мјесту, само постоји реална бојазан да га сада маргинализује СДС заједно са додиковим СНСД јер им не огдовара, ни једним ни другим, да неко дира у царство криминала и корупције које су једни формирали за вријеме рата и непосредно послије, а други у последњих 15 година. Медјународна заједница треба да помогне овом цовјеку, али и они имају своје миљенике и у власти и у опозицији и не интересује колико су они постени. Вазно им је да у датим моментима изврсавају њихове налоге. Одредјени функционери из медјународне заједнице у БиХ и сами су склони миту и корупцији, и као такви су склоњени у ову насу вукојебину. То вам је реалност. Али, мектиц и сви други који мисле на исти нацин не треба да се обесхрабри и треба да настави пут који је запоцео. Правда је спора али достизна. Увијек је добро излазило као побједник над злом

Name

САМО НАОВА СТРАНКА

24.05.2017 15:22

И ја мислим да треба да направи нову странку, своју, и да у њу укљуци све добронамјерне и постене људе из свих постојецих странака. А таквих има. мало, али има.

Name

Карабатак Сузана

24.05.2017 15:27

Из сваке ријеци овог цовјека осјети се и извире постење. само је погријесио дрзаву. Код нас то не пролази јер је систем вриједности тотално поремецен, боље реци окренут наглавацке. ко се до сада одвазио мда тако отворено говори о проблемима у својој странци. Све полтрон до полтрона, и сви гледају само своје лицне интересе.

Name

КОДУС

24.05.2017 15:27

ГДЈЕ СУ ТИ РЕЗУЛТАТИ???

Name

Инцко, гдје си

24.05.2017 15:29

Засто Високи представник за БиХ не помогне оваквим људима. Несто ту не стима. Цути. Да га неко није купио и сад уцјењује. Немогуце је да цовјек број 1 у БиХ само цути и огласи се од годисњег или полугодисњег извјестаја стања у БиХ. Који се стално понавља. На залост, овај цовјек ризикује да остане сам, јер је и народ посто стока. Није у стању да види да они којима даје глас (без обзира на опозицију или власт) ради том истом народу о глави

Name

Мајда

24.05.2017 15:31

Људи моји има ли ико у врху одлуцивања у БИХ да помогне овом цовјеку. Није битно сто је из овог или оног народа, овое или оне странке. Цовјек је све у праву и ако му се на вријеме не придрузи довољна и критицна маса, одосмо на дно. Ако вец нисмо

Name

новинар

24.05.2017 15:33

Свака ти цаст Мектицу. био си и остао принципијелан.

Name

коле

24.05.2017 15:38

Овдје тајкуни и могу имат странку јер могу да је исфинансирају.

Name

лола

24.05.2017 16:12

Зар Мектић то није до сада схватио да је опозиција иста као власт.Овдје си у политици да би:1:добио функцију и лову 2.да би се запослио 3.да би запослио дете.

Name

ннн

24.05.2017 17:26

Цитам и не вјерујем, казу Мектиц постен

Name

ре Ненад

24.05.2017 21:49

Тачно да је за сада сам, као што је зачнода једна ласта нечини пролеће али га најављује, срећно Мектићу.

Name

Ре Оља

25.05.2017 11:41

Господине Мектићу, сада си видио да у Републици Српској нема поштених. Поштени су дали животе за Републику Српску.Све су продали, и гробове ће нам продати.

Name

славко

25.05.2017 13:01

Најпостенији у СДС -у је ЗОРАН. ЛАТИНОВИЦ Њега за предсједника СДС-а . Треба сдс оцистити од лопова као сто је Дјоко Крцмар Саса Лазиц Љубиса Игумановиц .

Name

милош

26.05.2017 10:09

Тако је треба очистити паразитске кадрове.

Name

лола

26.05.2017 12:44

Па зар ти ниси власт?

Name

НОВИ

24.05.2017 13:40

Мој Метиц та је странка таква од оснивања, ти са таквим сттавовима теско цес наци странку без тајкуна и профитера,а савеза комуниста нема одавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

24.05.2017 13:41

ВРЕДИ ЛИ СВЕ ТО МЕКТИЋУ ? НАРОД ЈЕ СТАДО БЛЕСАВИХ ОВАЦА ! . . . .

ОДГОВОРИТЕ
Name

карењо буста

24.05.2017 13:42

Мислис на власт на нивоу тзв бих? у праву си..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@карино

24.05.2017 16:16

Ја не могу ни замислити колико јадан је твој живот. На силу живјети у земљи коју мрзиш, а немати динара у џепу да побјегнеш из ње? Баш вас је бог обиљежио, као губавци...

Name

ах

24.05.2017 19:38

Али, зато је твој живот испуњен: иако немаш марке у џепу, волиш БеХа, једну-и-једину и тај новокомпоновани рад...

Name

Рони

25.05.2017 04:57

Вец десет годинама тај твој СДС је опозиција а ниста није био бољи ни прије а ти си био СА њима öд куд сад одједдном неваља ниси тако прицо кад су те постављали за министра а сад видис да ти је крај да си провео вријеме у измисљеним аферама прицајуц глупости и неке вицеве сад СЕ Перес небили како опстао у Сарајеву.

Name

Тузилац

24.05.2017 13:52

Високи судски и тузилацки савјет је центар корупције. Погледајте само именовања главних тузилаца и предсједника судова. Подобни политици и криминалу одани на штету способних, постених и моралних. Истразити сва именовања од доласка Милана Тегелтије у ВСТВ и доци це се до шокантних открића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

24.05.2017 13:54

Министар је растурио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Перица

24.05.2017 17:56

Перице ти и Мектић сједите добили сте јединицу.

Name

др

24.05.2017 13:56

Проблеме Прњавора треба рјешавати у њиховом дворишту, а не преносити на странку. Ипак је Мектић добио мандат од странке да буде министар. Зар је мало? И зар то није подршка и повјерење? Мислим да је ипак у питању лична сујета, иако цијеним да је стање у Прњавору лоше и да није добар избор страначких кадрова одатле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

24.05.2017 13:58

Мектицу, имас позицију коју многи могу само сањати??? Немој се понасати као први интелектуалац и најпостенији у СДС-у!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зевс

24.05.2017 15:29

ИМА ЛИ ТАЈ ЦОВЈЕК ИЈЕДАН РЕЗУЛТАТ???

Name

има

24.05.2017 19:39

Како да не: набио је рекорд у броју конференција за штампу са којих шаље 1 поруку.

Name

бајке

24.05.2017 13:58

Тако је Мектицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легенда од човјека

24.05.2017 14:01

Значи задње 22 године од завршетка рата нисмо имали човјека као Мектић који прича без увијања и објашњава систем рада свих странака а то је искјучиво долазак на власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

24.05.2017 14:41

Колико си интелигентан кад се њему дивиш!

Name

Ало ало

24.05.2017 15:13

Главоња, коме се ти дивис?

Name

ре Ало ало

24.05.2017 15:42

Дивим се таквима као Мектић а не безличним људима као ти који чекају да им неко други уреди правни систем,пронађе посао,самозаљубљеним скоројевићима који увијек остају неважне личности

Name

ре Гојко

24.05.2017 17:33

Овај Гојко као они дрпци из резервног састава еx УДБЕ,онај задњи олош што по кафанама слуша шта ко прича па преноси у штаб,сеоска битанга која лаже за плату читав живот. Мили сиромашни Гојко да ће његови,сеоско-кафански,коментари помоћи тешко оболелом Додику. Тужни Гојко ће први промијенити дрес кад лактаски џепарош падне. О'јој Гојко туге твоје.... чему се надаш јадан ли си?... Жалосни Гојко с’чим ћеш пред МИЛОША?..

Name

Гојко

24.05.2017 19:44

Како докони људи млате празну сламу по порталу а онда кукају да немају за кифлу, треба им социјални радник или социјална помоћ.

Name

Није Лосе

24.05.2017 14:01

У праву је овај цовјек. Да га кандидујемо за председника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коки -Кол

24.05.2017 15:02

Дрзава би била као Мапет соооу.

Name

Није Лосе

24.05.2017 15:09

Видис докле су нас "интелигентни" довели.

Name

Блок 4

24.05.2017 15:16

План је да се дио Додикових тајкуна на мала врата увуку у СДС ,Мектић је то осјетио и зато упозорава иначе политика коју заговара била би ауто гол Борба против криминала и корупције.

Name

Ре блок

25.05.2017 05:08

Ха ха ха...

Name

Трамп

24.05.2017 14:05

Свака част министре све похвале човјек који је реалан и има савјест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нм

27.05.2017 08:38

Ма ово је једна дангуба која је до гусе корумпирана. Свалиће га сдс само кад им први пут засмета....

Name

Свака цаст

24.05.2017 14:13

Е како сад у овој политици овом цовјеку дати да води ову дрзаву.Да изабере људе као он и да води и да изадјемо из блата.Поздрав Господину Мектицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ороз

24.05.2017 14:13

За вецину ствари које је изнио је у праву. Само ми није јасно како се просвјетлио после унитарстранацких избора у Прњавору????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРАН

24.05.2017 14:28

БРАВО МЕКТИЦУ.

Name

То-Маш

24.05.2017 14:19

Браво Мектићу за идентификовање ратних профитера. Ријешити се таквих неморалних људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.05.2017 14:23

Истјерајте Латиновица из странке

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјоле

25.05.2017 12:54

То Крцмару изгледа смета постени Латиновиц. Иди Дјоко код Доде јер си то одавно наумио интерес је преци од свега.

Name

Гавран

24.05.2017 14:26

Све си у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.05.2017 14:30

Колико треба бити глуп па поверовати у то да је Мектић тек сад открио да у СДС има тајкуна? Па се, Боже мој, наш министар згражава! А видим да глупог света има прилично... Овог неко инструира, а ко да се наслутити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Драган

24.05.2017 16:22

Није Мектић "Ваш" министар,ви екавци имате вашег Др. Падни ми на груди Небојшу. Имате и керамичара за директора српско/руске копије ЦИА. Сиктер!!!

Name

Саша

24.05.2017 16:53

Одличан коментар.

Name

ЕЕ

24.05.2017 14:36

Браво Мектицу! Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРАН

24.05.2017 14:47

ГОС.МЕКТИЦУ НЕМОЈ СТАТИ,САМО НАПРИЈЕД. У СВИМ ОПСТИНСКИМ ОДБОРИМА ИМА ТАЈКУНА И НЕЗНАЛИЦА ИЛИ ДА КАЗЕМ ОРГИНАКНИЈЕ КРИМИНАЛАЦА. НИСТА НИСМО ДРУГАЦИЈИ ОД ВЛАДАЈУЦЕ ОЛИГАРХИЈЕ.САМО СТО СУ ОНИ ИМАЛИ ВИСЕ ПРИЛИКА И БИЛА СУ ИМ ДОСТУПНА СВА БОГАТСТВА БАНКЕ ПА СУ ВИСЕ НАПЉАЦКАЛИ.

Name

Кики

24.05.2017 15:04

Мислим да це сада сви из зграде владе,бицу мало вулгарана,да дозиве Оргазам....

Name

Дартх ИнВадер

24.05.2017 14:55

Мектић је барем искрен, а то поштујем. Лично, прижељкујем да се појави нека трећа политичка опција у Републици Српској, јер ни позиција ни опозиција не нуде ништа ново већ 22 године. Млађи људи требају ући у политику, а ове старе под хитно пензионисати и истражити какве орахе носе у џеповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

24.05.2017 15:06

Драгане свака ти цаст знао сам да си постен и одан сдс ово сто си објавији за тајкуне дезертере л оне који су побјегли од стварања РС сада зеле да управљају сдс како их није срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2017 05:04

После оног ВИВА јасно је Које и коме припада.

Name

Цвјетић

24.05.2017 15:12

Цовјек се расцвјетао, декомпензовао се у сваком погледу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјет

24.05.2017 15:15

Мектицу, предји код професора Алексе Милојевица, у Снагу народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

25.05.2017 10:00

Да, постоји опција, као сто је проф Милојевиц али се сви гурају око странака које имају моц. Нисмо ми зрело друство да гласамо за такве људе, поштене интелектуалце, блиске обицном цовјеку. Питам се шта један млад , перспективан цовјек ради у свим постојецим странкама, какву промјену мозе донијети чланство у СНСД, СДС.Нецемо се лагати, све је то интерес, нема ту идеје заједницког добра.

Name

нула је нула

24.05.2017 15:36

Гологузани нетребају ни једној партији ни странци Нема висетајкуна ни птофитра постоје угледни и постено сналсзљиви.Гласове добија углед а углед је поседовнии лист Мектицу гсслазем се са тобом али кад би осниво партију тразио би Скрбица Радисица Кају . .Немој ми самоо говорити јадан он јест постен

ОДГОВОРИТЕ
Name

А зашто

24.05.2017 16:35

А зашто би Мектић тражио у рецимо хипотетички новој странци поменуту тројицу.То што је Шкрбић паметан и има неко образовање у пракси се показало да ништа не вриједи.У здравственом сектору за који не знам ни како се одржава су потребни менаџери који имају јако добре плате односно људи који су завршили економију у здравству.Односно који су учили како се управља здравством и људским ресурсима.И сада у овако лошем стању тим менаџерима дат рок од 1 и по годину да остваре неке почетне резултате.Ако тога не буде смјена директора

Name

На коју бих страну

24.05.2017 15:38

Дај се среди господине Мектићу. Од како ти запријетише почео си да се понашаш сваки дан другачије. Чији си ти човјек у ствари? Ако игдје има тајкуна то су у СНСД -у а ти због једног човјека разваљујеш странку која те је устоличила на такво мјесто.Па ниси ни Додика тако нападао. Питам: Чији си човјек? Успут, срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кајин

24.05.2017 23:39

Он је Каје Милановица мали од палубе.

Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

24.05.2017 15:45

СТАЊЕ У СДС ТЕШКО ВУКОТА САМ НЕМОЖЕ ДА РЈЕШИ НАГОМИЛАНЕ ПРОБЛЕМЕ БОСИЋ ЈЕ СВЕ ГУРО ПОД ТЕПИХ САДА ЈЕ ТО ИСПЛИВАЛО.У СДС СУ НА СЦЕНИ ЛОКАЛНИ ШЕРИФИ У САРАЈЕВУ БАБАЉ И ШАРОВИЋ У ДОБОЈУ ПЕТРОВИЋ У СЕМБЕРИЈИ МИЋО ПРЊАВОР СТАНИЋ ГАТАРИЋ И ОСТАЛИ. И СВИ ОНИ НЕ ОБРАЋАЈУ ПАЖЊУ ЗА ОПШТИ ИНТЕРЕС ГАЊАЈУ ЛИЧНИ ИНТЕРЕС ДАЈ ЊИМА ПУСТИ ОСТАЛО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

24.05.2017 15:49

Мектицу прави странку и помети багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

25.05.2017 05:09

После толико зла Које је нанио РС пљувана и последњим вицевима тај цовјек незаслузује никакве функцију сто СЕ тице РС видио је да непије воде сто је измисљо и Лаго на рацун РС сад је оплео по својим који ГА устолицисе зна ин на ста пуца.

Name

гоблин

24.05.2017 15:55

Да ниси мало закаснио? :/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

24.05.2017 16:25

Ниси Мектицу сам, многи цасни људи су са тобом. Водио сам спор са дрзавом и због политицког утицаја изгубио спор, да сам дао паре спор би добио -нисам имао довољно дао би....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мислим

24.05.2017 23:38

Не брини борац. Кају нико не тури јер је добар са Мектицем.

Name

милојко

24.05.2017 16:37

Овог лика не воле политицари јер говори истину а и босњаци и срби су за овог цовјека али постена цовјека лопови лако уклоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клм

24.05.2017 16:53

Све је то ок али врати функцију што ти је СДС дао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

24.05.2017 17:26

Е то неби да врати а пуно је обећавао али мсло остварио. Шта би са СНСД тајкунима министре ниједног не ухапси. Сад ради личних интереса причаш против странке која те поставила за министра.

Name

Савјетник

24.05.2017 17:37

Мектић је у праву у одређеним стварима, само ако је искрен мора отворено да изађе са именима. Међутим, ако не изађе биће схваћен као неискрен и као неко ко си диже цијену унутар странке. Само ће остати усамљен,неће га нико подржати.Чланство из страха због губитка или добитка посла у зависноссти од послушности и лојалности руководству странке на локалу, а функционери због очувања стечених привилегија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо

24.05.2017 20:34

Мектићу ниси сам.Имаш подршку бораца и поштених људи.Паметном доста.

Name

Савјетник

24.05.2017 23:37

Нека Мектиц прво казе одакле му Бојан Цвијетиц у кабинету? Да ли је он тајкун? Како љетује у његовом стану у Х.Новом?

Name

Зеко

24.05.2017 20:41

Ма ко сви цисти и у позицији.све цвјета.казите криминалци и у опзицији.свако има своје.странке треба укинути то су интересне групе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

25.05.2017 04:46

Цуј није хтио да информација. Недодје у јавност а сам истртљо Али његове лази су кратко богу и мјесто скрива öд јавности право стање у БиХ тероризма несмије ни споменут а бави СЕ свацим само не ради свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузилац

25.05.2017 05:33

Мектицу добро збориш и поштено се владаш. Крени на Корупцију у Високом судском и тузилацком савјету. Од његовог предсједника Тегелтије јер сви знају ста ради, какве кадрове намјста на челне положаје и како је корупцијом изабран на то мјесто (обилато су то финансирали тајкуни које прозивас). Без тога нема спаса правосуђу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радан

25.05.2017 05:44

А јеботе ти себе вец прогласи лидером опозиције ил је опет у питању неки виц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

теслицан

25.05.2017 08:55

Милане Милане мој Милане не буди јабука са гране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дића

25.05.2017 12:00

Господине Мектићу шта би одједом јавно нам кажи о чему се ради нисте ви од јуче у Прњавору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

донтвори

25.05.2017 16:56

Не брини Дићо, сутра ће, на конференцији за штампу...

Name

нелегално министарство

26.05.2017 08:02

Цитам мало дејтонски устав БИХ и за дивно цудо нигде се не спомиње министарство безбједности вец јасно казе да савјет министара има само 2 министарства вањских послова и спољне трговине..... Знаци ако хоце да се бори за постовање закона и устава мора прво да укине своју столицу у савјету министара јер се налази на целу неуставног незаконитог министарства а овде се ради и о медјународном криминалу и крсењу медјународног уговора и медјународног права јер је дејтонски уговор цији је дио устав бих медјународни уговор у оквирима медјународног права

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј ти молим те легалиста

26.05.2017 09:32

Мектић нити је био предсједник СДС а нити је био посланик у парламентарној скупштини па да је гласао за пренос надлежности.Они који су гласали и који су били шефови странака и данас су у власти Додик,Шпирић, Петар Ђокић,Марко Павић,Иванић

Name

БОБА

26.05.2017 20:34

ИЗДВОЈИЋУ ШЕШИЋА ГОВЕДАРИЦУ И ЈОШ ПАР ОВО СВЕ АД АКТА СВЕ ЈЕ МЕКТИЋ У ПРАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као у причи

27.05.2017 09:48

У једној Ћопићевој приповијетки има једна интересантна сцена. Партизани окружили варошицу и треба да је ослободе, а иза борбених линија скупила се група цивила са џаковима, торбама, штаповима и којекаквим алатом. Пита их Николетина Бурсаћ куда су они кренули, а они мирно и 'ладно веле : У ПЉАЧКУ. Тако и овдје. Иза прве политичке линије, иза кулиса, невидљиви али итекако присутни, спремно чека пљачкашко-тајкунска булумента, ткз. финансијери партије, разноразни коруптивни отпад и олош, гладеж и грабеж. Чекају да се преко тројанских коња убаце у ослобођени простор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

27.05.2017 12:01

Мектићу осто си недоречен требаш да даш имена на кога мислиш,наведи име и доказе напиши кривичну пријаву а ти прикриваш неке кривичне радње а знаш да је прикривање криминала исто кривично дјело,иди до краја ако имаш петљу.

ОДГОВОРИТЕ