Јапанска масажа "пегла" боре и подочњаке

Лимфна масажа избацује токсине и вишак воде, побољшава циркулацију ткива, јача и ревитализује кожу.

Мода и љепота 24.05.2017 | 14:35
Јапанска масажа "пегла" боре и подочњаке
ДАМЕ широм света одушевљене су јапанском масажом која се зове Зоган, што у преводу значи "стварање лица". Већ после две недеље резултати се јасно виде јер ефикасно "пегла" боре и кожа постаје затегнута и глатка. Осим тога, нестаје отеченост и подбулост лица и подочњака, а решава се и проблем подбратка.

- Ефекат је јак јер се масирају магичне тачке лепоте - објашњава Јукуко Танака, популарна јапанска стилисткиња и стручњак за лепоту. - Лимфна масажа избацује токсине и вишак воде, побољшава циркулацију ткива, јача и ревитализује кожу.

Масажа се практикује свакодневно шест, седам минута. Прво се очисти лице и нанесе етерично уље, Танака препоручује од памука јер је богато витаминима, минералима, омега-6 масним киселинама и кожа га лако упија. Добро је и маслиново или бадемово. Користе се обе руке, односно врхови прстију. Почиње се од чела, прсти се споје на средини и "вуку" ка слепоочницама неколико пута. Затим се прелази од слепоочница, тик уз косу поред образа истом линијом дуж врата до деколтеа. Трећи потез су кругови, креће се од корена носа преко подочњака и лука испод обрва до корена носа. Масажа се завршава одоздо ка горе у смеру доња вилица - образи и јагодице лица - корен носа. Не ради се ако сте прехлађени, цури вам нос и имате повишену температуру.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар