Дјечак се исјекао играјући игрицу

Ученик шестог разреда Основне школе "Подриње" у Михатовићима код Тузле, исјекао је руку играјући опасну интернет игрицу "Плави кит", сазнаје Фактор из полицијских извора.

Босна и Херцеговина 24.05.2017 | 13:12
Дјечак се исјекао играјући игрицу
Родитељи дјечака, након што су видјели шта се догодило, позвали су полицију, која ће обавити разговор са дјечаком.

Немили догађај догодио се у кући дјечака која се налази у насељу Михатовићи. Како сазнаје Фактор, повреде је себи нанио користећи шестар, а родитељи и мјештани су у шоку.

Опасна игрица "Плави кит" након што је активирају тјера дјецу да испуњавају различите изазове, између осталог и да себи наносе повреде, а на самом крају игрице од дјеце се тражи да почине самоубиство. Да би испунила што се од њих тражи, дјеца су изложена уцјенама, а најчешће им се пријети убиством чланова породице.

Према сазнањима тог портала, дјечак је из радозналости покренуо игрицу, а потом је слиједећи упуте нанио себи повреде, али их није снимао како то тражи ова опасна игрица.

Први случај ове опасне игрице пријављен је и МУП-у Кантона Сарајево из једне сарајевске основне школе, потврдјено је порталу у полицији.

Случај је полицији пријављен након што је учитељица на рамену дјечака примијетила исцртану рибу. Она је случај пријавила управи школе која је одмах обавијестила родитеље дјечака. Дјечак је признао да је играо ову игрицу, као и да је себи нанио лакше тјелесне повреде.

О случаје је обавијештено и Министарство за науку и образовање Кантона Сарајево, односно министар Елвир Казазовић.

Од Министарства је затражено да се изда упозорење свим основним и средњим школама у Кантону Сарајево о опасности ове игрице.

- Сваки задатак мораш марљиво испунити и нико не смије знати ништа о томе. Кад завршиш задатак, пошаљеш ми фотографију. И на крају игре, умреш. Јеси ли спреман? - ријечи су којим се малољетници уводе у свијет "самоубилачке" онлине игре "Плави кит".

У Русији су забиљежени случајеви самоубиства због ове игрице, а онај ко покуша престати играти или покуша обрисати игрицу почиње добијати пријетеће поруке.

Ова игрица била је повод и за важно упозорење из Интерпола бх. полицијским управама. Након Интерполовог упозорења све полицијске станице у Републици Српској које су задужене и за контакт са школским установама обавијештене су о овој игрици.

Из МУП-а Српске су апеловали на грађане, а посебно родитеље да, уколико дођу до сазнања о овој смртоносној игрици, одмах обавијесте полицију.

Наводе и да знају да овом ужасном игром управљају одрасле особе, које користе дјечије навике и страсти, користе њихов језик и културу.

Добро познају психологију, дјевојчице убјеђују како су дебеле, а дјечаке да су "лузери", те да постоји други свијет гдје ће припадати реду одабраних.

(Фактор)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

судија

24.05.2017 18:52

Кад че неко измислити игрицу да таманимо ове лопове на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докс

24.05.2017 20:44

Мислим... која глупост па све забране па и то се мозе средити и искљуцити то је све талас