Промоција књиге Радоја Тасића

У Бијељини је вечерас представљена књига Радоја Тасића "Манастирске приче" која представља збир репортажа објављених у Срни и записа емитованих у емисији "Записи поред пута" БН телевизије.

Република Српска 23.05.2017 | 22:56
Промоција књиге Радоја Тасића
"Ријеч је о 40 прича о српским православним црквама, манастирима и посебно црквама-брвнарама којима сам опсједнут", рекао је Тасић Срни.

Он је на промоцији, одржаној у Парохијском дому Цркве Светог великомученика Прокопија у Дворовима, рекао да су приче јасне, лако читљиве, писане чистим новинарским стилом, репортерски.

"За сваку од њих кориштени су већ постојећи подаци, али је свакој дат посебан, лични печат, моје виђење и осјећај атмосфере иза манастирских зидова", рекао је Тасић публици која је у великом броју и посебној атмосфери црквеног здања присуствовала промоцији.

Тасић је додао да има више од 500 репортажа и да је извјесно да ће и оне бити објављене у једној од наредних књига.

Он истиче да је "Манастирске приче" урадио да би се на неки начин одужио српском роду, те да би указао на то колико су ови манастири били и јесу важни за историју српског народа.

На вечерашњој промоцији у Дворовима о књизи Радоја Тасића, дугогодишњег новинара Срне и БН телевизије, говорили су Данка Митровић, те књижевници Здравко Згоњанин и Тихомир Несторовић.

Ово је друга књига Радоја Тасића, а прва је збирка пјесама под називом "Звона Манастира добрунског".

Коментари / 0

Оставите коментар