Promocija knjige Radoja Tasića

U Bijeljini je večeras predstavljena knjiga Radoja Tasića "Manastirske priče" koja predstavlja zbir reportaža objavljenih u Srni i zapisa emitovanih u emisiji "Zapisi pored puta" BN televizije.

Republika Srpska 23.05.2017 | 22:56
Promocija knjige Radoja Tasića
"Riječ je o 40 priča o srpskim pravoslavnim crkvama, manastirima i posebno crkvama-brvnarama kojima sam opsjednut", rekao je Tasić Srni.

On je na promociji, održanoj u Parohijskom domu Crkve Svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima, rekao da su priče jasne, lako čitljive, pisane čistim novinarskim stilom, reporterski.

"Za svaku od njih korišteni su već postojeći podaci, ali je svakoj dat poseban, lični pečat, moje viđenje i osjećaj atmosfere iza manastirskih zidova", rekao je Tasić publici koja je u velikom broju i posebnoj atmosferi crkvenog zdanja prisustvovala promociji.

Tasić je dodao da ima više od 500 reportaža i da je izvjesno da će i one biti objavljene u jednoj od narednih knjiga.

On ističe da je "Manastirske priče" uradio da bi se na neki način odužio srpskom rodu, te da bi ukazao na to koliko su ovi manastiri bili i jesu važni za istoriju srpskog naroda.

Na večerašnjoj promociji u Dvorovima o knjizi Radoja Tasića, dugogodišnjeg novinara Srne i BN televizije, govorili su Danka Mitrović, te književnici Zdravko Zgonjanin i Tihomir Nestorović.

Ovo je druga knjiga Radoja Tasića, a prva je zbirka pjesama pod nazivom "Zvona Manastira dobrunskog".

Komentari / 0

Ostavite komentar