Вања је сигуран у Торину! Као први или други...

Нема дилеме да ли ће српски голман остати у редовима Граната.

Фудбал 25.05.2017 | 16:00
Вања је сигуран у Торину! Као први или други...
Док Италија бруји о сукобу Синише Михајловића са играчима Торина и неизвесној будућности која чека славни клуб, српска колонија играча не треба да брине за свој статус.

Иако је италијанска штампа јуче спекулисала да би српски голман Вања Милинковић Савићмогао наредног лета да оде на позајмицу јер наводно није оставио позитиван утисак на тренинзима, од тога нема ништа. Први голман младе репрезентације је сигуран као чан екипе за следећу сезону. То је потврдио и његов менаџер Матеја Кежман у изјави за италијанске медије.

„Због гласина које су се појавиле у последње време, морам да прецизирам да Вања остаје у Торину за наредну сезону. Опција о позајмици није реална, а тренер Синиша Михајловић ће донети одлуку о томе да ли ће Вања бити први или други голман наредне сезоне. Милинковић Савић се добро адаптирао на нови амбијент, град и клуб, а посебно је задовољан радом са тренером голмана Паолом ди Сарном од којег свакодневно учи“, рекао је Кежман.

Милинковић Савић је зимус дошао у Торино, а клуб га је најавио као једног од најталентованијих голмана Евопе који је још имао позиве Ајакса и Бенфике. Када га је Торино купио, оставио га је да заврши сезону у пољској Лехији, али се клуб уз Гдањска није понео фер према младом Србину и преселио га је на клупу чим га је продао. Италијани нису желели да губе време па су Милинковић Савића у априлу довели у Торино пре истека позајмице како би тренирао са екипом и што боље се привикао на нови клуб.

Наредног лета ће Торино напустити стартни голман Џо Харт којем истиче позајмица из Манчестер Ситија, а Бикови немају намеру да је продуже јер је прескуп. Клуб ће напустити и резервни голман Данијеле Падели који није по укусу тренера Михајловића. То оставља простор за Милинковић Савића као јединог голмана са искуством, али је врло вероватно да ће Торо купити још једног чувара мреже. Најчешће се помиње Лукаш Скорпски из Емполија са којим би Вања требало да се бори за место стартера.

Пре тога, Милинковић Савића очекује ЕП за младе репрезентације у Пољској на којем би требало да буде стартер у тиму Ненада Лалатовића.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар