Vanja je siguran u Torinu! Kao prvi ili drugi...

Nema dileme da li će srpski golman ostati u redovima Granata.

Fudbal 25.05.2017 | 16:00
Vanja je siguran u Torinu! Kao prvi ili drugi...
Dok Italija bruji o sukobu Siniše Mihajlovića sa igračima Torina i neizvesnoj budućnosti koja čeka slavni klub, srpska kolonija igrača ne treba da brine za svoj status.

Iako je italijanska štampa juče spekulisala da bi srpski golman Vanja Milinković Savićmogao narednog leta da ode na pozajmicu jer navodno nije ostavio pozitivan utisak na treninzima, od toga nema ništa. Prvi golman mlade reprezentacije je siguran kao čan ekipe za sledeću sezonu. To je potvrdio i njegov menadžer Mateja Kežman u izjavi za italijanske medije.

„Zbog glasina koje su se pojavile u poslednje vreme, moram da preciziram da Vanja ostaje u Torinu za narednu sezonu. Opcija o pozajmici nije realna, a trener Siniša Mihajlović će doneti odluku o tome da li će Vanja biti prvi ili drugi golman naredne sezone. Milinković Savić se dobro adaptirao na novi ambijent, grad i klub, a posebno je zadovoljan radom sa trenerom golmana Paolom di Sarnom od kojeg svakodnevno uči“, rekao je Kežman.

Milinković Savić je zimus došao u Torino, a klub ga je najavio kao jednog od najtalentovanijih golmana Evope koji je još imao pozive Ajaksa i Benfike. Kada ga je Torino kupio, ostavio ga je da završi sezonu u poljskoj Lehiji, ali se klub uz Gdanjska nije poneo fer prema mladom Srbinu i preselio ga je na klupu čim ga je prodao. Italijani nisu želeli da gube vreme pa su Milinković Savića u aprilu doveli u Torino pre isteka pozajmice kako bi trenirao sa ekipom i što bolje se privikao na novi klub.

Narednog leta će Torino napustiti startni golman Džo Hart kojem ističe pozajmica iz Mančester Sitija, a Bikovi nemaju nameru da je produže jer je preskup. Klub će napustiti i rezervni golman Danijele Padeli koji nije po ukusu trenera Mihajlovića. To ostavlja prostor za Milinković Savića kao jedinog golmana sa iskustvom, ali je vrlo verovatno da će Toro kupiti još jednog čuvara mreže. Najčešće se pominje Lukaš Skorpski iz Empolija sa kojim bi Vanja trebalo da se bori za mesto startera.

Pre toga, Milinković Savića očekuje EP za mlade reprezentacije u Poljskoj na kojem bi trebalo da bude starter u timu Nenada Lalatovića.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar