Готово: Валвердеу трогодишњи уговор у Барселони!

Деби против Јувентуса, први Ел класико већ у јулу! Потписивање уговора следећег понедељка!

Фудбал 23.05.2017 | 20:45
Готово: Валвердеу трогодишњи уговор у Барселони!
Шушка се већ недељама, а према информацијама из Каталоније сада је отклоњена и последња дилема. Ернесто Валверде преузеће диригентску палицу од Луиса Енрикеа и у наредне три сезоне обављати функцију шефа Барселониног стручног штаба.

Мундо депортиво, најпоузданији извор за вести о Блауграни, наводи да ће досадашњи тренер Атлетика из Билбаа нову улогу званично почети да обавља од 1. јула, а да ће уговор бити прописан наредног понедељка - 29. маја. Два дана после финала Купа краља против Алавеса у коме ће се Луис Енрике опростити од клуба коме је, између осталог, донео две титуле шампиона Шпаније, наслове европског и светског првака 2015. године...

Уговор ће бити потписан на две плус једну сезону.

Са Валвердеом ће на Камп Ноу стићи и два његова човека под поверење: први асистентЂон Аспијазу и кондициони Хозе Антонио Позанко, који је школован у Барсиној Ла Масији, али је због повреде морао да прекине играчку каријеру као 21-годишњак.

Према тренутном плану, Валверде, који је за четири сезоне у Билбау освоји Суперкуп Шпаније 2015. и играо финале Купа краља исте године (оба пута је за трофеје играо баш против Барсе), на новом радном месту дебитоваће 22. јула у пријатељском сусрету са Јувентусом у Њу Џерзију. Четири дана касније у Вашингтону ће одмерити снаге са Манчестер јунајтедом, а 29. јула у Мајамију и с Реалом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар