Gotovo: Valverdeu trogodišnji ugovor u Barseloni!

Debi protiv Juventusa, prvi El klasiko već u julu! Potpisivanje ugovora sledećeg ponedeljka!

Fudbal 23.05.2017 | 20:45
Gotovo: Valverdeu trogodišnji ugovor u Barseloni!
Šuška se već nedeljama, a prema informacijama iz Katalonije sada je otklonjena i poslednja dilema. Ernesto Valverde preuzeće dirigentsku palicu od Luisa Enrikea i u naredne tri sezone obavljati funkciju šefa Barseloninog stručnog štaba.

Mundo deportivo, najpouzdaniji izvor za vesti o Blaugrani, navodi da će dosadašnji trener Atletika iz Bilbaa novu ulogu zvanično početi da obavlja od 1. jula, a da će ugovor biti propisan narednog ponedeljka - 29. maja. Dva dana posle finala Kupa kralja protiv Alavesa u kome će se Luis Enrike oprostiti od kluba kome je, između ostalog, doneo dve titule šampiona Španije, naslove evropskog i svetskog prvaka 2015. godine...

Ugovor će biti potpisan na dve plus jednu sezonu.

Sa Valverdeom će na Kamp Nou stići i dva njegova čoveka pod poverenje: prvi asistentĐon Aspijazu i kondicioni Hoze Antonio Pozanko, koji je školovan u Barsinoj La Masiji, ali je zbog povrede morao da prekine igračku karijeru kao 21-godišnjak.

Prema trenutnom planu, Valverde, koji je za četiri sezone u Bilbau osvoji Superkup Španije 2015. i igrao finale Kupa kralja iste godine (oba puta je za trofeje igrao baš protiv Barse), na novom radnom mestu debitovaće 22. jula u prijateljskom susretu sa Juventusom u Nju Džerziju. Četiri dana kasnije u Vašingtonu će odmeriti snage sa Mančester junajtedom, a 29. jula u Majamiju i s Realom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar