"Пирана из Амазона" уједаће за Реал!

Реал Мадрид доводи играча коме се у Бразилу предвиђа велика каријера.  Извисили су за два чуда, не и за треће - Реал 2019. добија појачање од 45. 000. 000 евра! Суперталентовани Винисијус Жуниор нови је фудбалер Краљевског клуба.

Фудбал 25.05.2017 | 14:30
"Пирана из Амазона" уједаће за Реал!
Суперталенат из Бразила стиже у Реал!

Налседник Нејмара неће као његов земљак завршити на Камп Ноу и Барселони, већ ће појачати највећег ривала Каталонаца - Реал Мадрид.

Нови првак Шпаније потврдио је да је договорио све око трансфера Винисијуса Жозеа Паишаоа де Оливериру Жуниора, који ће у јулу напунити 17 година. Мадриђани ће за талентованог играча платити чак 45 милиона евра, али то није све, јер ће морати да издвоје и новац за одређене бонусе.

Медији у Бразилу пишу да је договорен и начин плаћања. Реал ће одмах на рачун Фламенга уплатити 30 милиона, а остатак поделити на три годишње рате од по пет милиона.

Трансфер би званично требало да се реализује у јулу 2018, али Винисијус Жуниор ни тада се неће преселити у Шпанију, већ ће у садашњем клубу остати до лета 2019. Постоји могућност да млади фудбалер раније обуче дрес Реала, само под условом ако се Фламенго сложи, а "краљевски клуб" затражи.

Винисијус Жуниор на првенству Јужне Америке за младе репрезентације освојио је злато, уз титуле најбољег стрелца и играча турнира.

О каквом је потенцијалу реч говоре и интересовања Челсија, оба манчестерска клуба, Ливерпула, Јувентуса...



Фламенго и Реал из Мадрида постигли су споразум о трансферу суперталентованог крилног нападача Винисијуса Жуниора (16) у редове Краљевског клуба. Договор званично ступа на снагу 12. јула 2019. године, али постоји и услов да трансфер буде реализован током 2018. године чим млади фудбалер постане пунолетан и ако се клубови договоре, објавио је Реал на својим званичним страницама.

Иако је прошлог понедељка бразилски клуб објавио да је просдужио уговор са 16-годишњим Винисијусом до лета 2022. испоставило се да је то био само маневар Фламенга да успешно реализује продају младог нападача Мадриђанима и то за 45.000.000 евра, колико износи откупна клаузула која је накнадно убачена, а коју ће Реал исплатити.

Ово је први успешан посао Реала који се дочепао једног од најаталентованијих јужноамеричких фудбалера чиме се донекле искупио за разочарање када им је Нејмаризмакао 2011. у Барселону као и Габријел Жезус који је завршио у Манчестер Ситију прошлог лета. 

Како би избегли сличну судбину, Мадриђани су овога пута уложили све могуће напоре да преотму Винисијуса који је једном ногом већ био у Барселони, а занимљиво да је крилни нападач завршио у Реалу иако га је чак и његов идол Нејмар наговарао да му се приодружи на Ноу Кампу. Према информацијама Марке, чак је и понуда Каталонаца била боља од Реалове, али је Краљевски клуб био агилнији и обезбедио долазак младог фудбалера.

За Винисијуса Жуниора поред Барсе и Реала интересовали су се Пари Сен Жермен, Манчестер Сити, Јувентус, Ливерпул и Манчестер Јунајтед. Дечак је, занимљиво, дебитовао за први тим Фрламенга тек пре десет дана и то на легендарној Маракани пред 50.000 гледалаца. Са 16 година и 302 дана, Винисијус је уједно постао и најмлађи дебитант у историји бразилског фудбала, а погађате кога је претекао - Габријела Жезуса и Нејмара.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар