"Pirana iz Amazona" ujedaće za Real!

Real Madrid dovodi igrača kome se u Brazilu predviđa velika karijera.  Izvisili su za dva čuda, ne i za treće - Real 2019. dobija pojačanje od 45. 000. 000 evra! Supertalentovani Vinisijus Žunior novi je fudbaler Kraljevskog kluba.

Fudbal 25.05.2017 | 14:30
"Pirana iz Amazona" ujedaće za Real!
Supertalenat iz Brazila stiže u Real!

Nalsednik Nejmara neće kao njegov zemljak završiti na Kamp Nou i Barseloni, već će pojačati najvećeg rivala Katalonaca - Real Madrid.

Novi prvak Španije potvrdio je da je dogovorio sve oko transfera Vinisijusa Žozea Paišaoa de Oliveriru Žuniora, koji će u julu napuniti 17 godina. Madriđani će za talentovanog igrača platiti čak 45 miliona evra, ali to nije sve, jer će morati da izdvoje i novac za određene bonuse.

Mediji u Brazilu pišu da je dogovoren i način plaćanja. Real će odmah na račun Flamenga uplatiti 30 miliona, a ostatak podeliti na tri godišnje rate od po pet miliona.

Transfer bi zvanično trebalo da se realizuje u julu 2018, ali Vinisijus Žunior ni tada se neće preseliti u Španiju, već će u sadašnjem klubu ostati do leta 2019. Postoji mogućnost da mladi fudbaler ranije obuče dres Reala, samo pod uslovom ako se Flamengo složi, a "kraljevski klub" zatraži.

Vinisijus Žunior na prvenstvu Južne Amerike za mlade reprezentacije osvojio je zlato, uz titule najboljeg strelca i igrača turnira.

O kakvom je potencijalu reč govore i interesovanja Čelsija, oba mančesterska kluba, Liverpula, Juventusa...



Flamengo i Real iz Madrida postigli su sporazum o transferu supertalentovanog krilnog napadača Vinisijusa Žuniora (16) u redove Kraljevskog kluba. Dogovor zvanično stupa na snagu 12. jula 2019. godine, ali postoji i uslov da transfer bude realizovan tokom 2018. godine čim mladi fudbaler postane punoletan i ako se klubovi dogovore, objavio je Real na svojim zvaničnim stranicama.

Iako je prošlog ponedeljka brazilski klub objavio da je prosdužio ugovor sa 16-godišnjim Vinisijusom do leta 2022. ispostavilo se da je to bio samo manevar Flamenga da uspešno realizuje prodaju mladog napadača Madriđanima i to za 45.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula koja je naknadno ubačena, a koju će Real isplatiti.

Ovo je prvi uspešan posao Reala koji se dočepao jednog od najatalentovanijih južnoameričkih fudbalera čime se donekle iskupio za razočaranje kada im je Nejmarizmakao 2011. u Barselonu kao i Gabrijel Žezus koji je završio u Mančester Sitiju prošlog leta. 

Kako bi izbegli sličnu sudbinu, Madriđani su ovoga puta uložili sve moguće napore da preotmu Vinisijusa koji je jednom nogom već bio u Barseloni, a zanimljivo da je krilni napadač završio u Realu iako ga je čak i njegov idol Nejmar nagovarao da mu se priodruži na Nou Kampu. Prema informacijama Marke, čak je i ponuda Katalonaca bila bolja od Realove, ali je Kraljevski klub bio agilniji i obezbedio dolazak mladog fudbalera.

Za Vinisijusa Žuniora pored Barse i Reala interesovali su se Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Juventus, Liverpul i Mančester Junajted. Dečak je, zanimljivo, debitovao za prvi tim Frlamenga tek pre deset dana i to na legendarnoj Marakani pred 50.000 gledalaca. Sa 16 godina i 302 dana, Vinisijus je ujedno postao i najmlađi debitant u istoriji brazilskog fudbala, a pogađate koga je pretekao - Gabrijela Žezusa i Nejmara.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar