Миланова прва понуда Лацију: 40.000.000 евра!

Папу уместо Деулофеуа, Монтела изабрао Мертенса! Велики планови Росонера у прелазном року, ради се на више фронтова.

Фудбал 25.05.2017 | 14:00
Миланова прва понуда Лацију: 40.000.000 евра!
Миланова посета Риму је узроковала и први конретан потез управе Росонера: Отишла је понуда од 40.000.000 евра на адресу Лација за тандем Кеита Балде - Лукас Биља!

Директори Мирабели и Фасоне су јуче боравили у престоници, разговарали са Биљиним агентом и челницима римског клуба. Спремна је прва понуда која ће бити само опоипавање пулса, односно тестирање Лација јер је извесно да ће Лотито одбити ову понуду. Газда Лација је познат као тврд преговарач и сигурно ће тражити више новца за двојицу битних играча.

Иако обојица играча улазе у последњу годину уговора, Лотито инсистира на минимум 25.000.000 евра обештећења за Биљу и 30.000.000 евра за Кеиту. Дакле, 15.000.000 евра више од онога што Милан нуди. Штавише, Лавцио би био најсрећнији да не продаје двојицу носилаца игре, али тешко да ће успети да задржи обојицу с обзиром на ситуацију с уговорима и чињеницу да играчи не желе да продуже верност.

Сада Римљани ризикују да их за годину дана изгубе без обештећење, а тешко је веровати да би такву двојицу играча прикуцали на клупу годину дана као одмазду за то што нису потписали нове уговоре… У финишу летњег прелазног рока би Лацио вероватно био притеран уз зид да прода Кеиту и Биљу тако да је боља опција да на поечтку пијаце извуку што више новца него да ризикују.

Милан је решио да иде путем преко играча, односно да они направе притисак на Лацио. Биљије преко агента понуђен уговор вредан 3.000.000 евра годишње. То је за 500.000 више од онога што му нуди Лацио за наставак сарадње. Кеита и не помишља на нови уговор, Росонери му нуде дупло више.

“Желимо да их задржимо, причамо са њима око нових уговора, али то вам је као код венчања… Обе стране морају да буду срећне”, рекао је Лацијев директор Игли Таре.

Али није само Милан у игри. Кеиту жели Јувентус, а Биљу Интер и неки премијерлигаши.  Међутим, Миланов предност је што је једини изашао са конкретним понудама и што играчима нуди битну улогу у тиму.

Осим тандема из Лација, Милан јури ка још неколико појачања. Мусакио је прошао лекарске прегледе, очекује се да ту ускоро учине Рикардо Родригез и Франке Кеси, али ни ту није крај.

Милан је јако заинтересован за најбољег играча Аталанте, Алехандра Гомеза. Попуалрни папу је одушевио играма у овој сезони, био један од најбољихиграча Серије А и ово је идеалан момента за трансфер каријере. Поред Милана, за њега је загризла и Рома па треба очекивати битку Росонера и Вучице за аутограм сјајног Аргентинца. Његов агент ЂузепеРисо је већ ушао у преговоре са Миланом и Ромом и чека ко ће послати бољу понуду.

Гомеза у Милану виде као замену за најбољег играча у пролећном делу сезоне ЂерараДеулофеуа. Шпанац је за шест месеци оћивео каријеру и процветао на Сан Сиру. Толико да се чак усталио и у репрезентацији Шпаније. Милан жели да га задржи али су му руке везане. Позајмљен је од Евертона без права откупа уговора, а Барселона има повратну клаузулу фиксирану на 12.000.000 евра коју ће искористити овог лета да врати Деулофеуа из Евертона. А онда ће зависити од новог тренера да ли ће га задржати на Камп Ноу или га препродати по већој цени јер му је цена скочила дупло захваљујући играма у Милану. Зато Росонери не желе много да чекају и хоће Гомеза као замену.

На крају, чека и довођење брхунског голгетера као врхунац прелазног рока на Сан Сиру. Многа имена су на листи жеља. Обамејан, Мората, Калинић, Белоти… Али тренер Монтела има своју жељу.

“Можда ниједан од њих. Дрес са бројем девет припада Лападули. Када сам био играч, чувао сам своју деветку. Када би дошло неко звучно појачање у клубу ја бих радио још јаче да сачувам деветку. Мој фаворит међу најбољим стрелцима лиге је Мертенс. Мората? Када тренер прича о потенцијалним појачањима, онда њима скаче цена. А њему је цена већ довољно висока…”, рекао је Миланов стратег.

Дакле, Милан јури појачања на више фронтова, али је питање колико новца ће киенски валници издвојити… Није реално да Росонери оставре све жеље.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар