Milanova prva ponuda Laciju: 40.000.000 evra!

Papu umesto Deulofeua, Montela izabrao Mertensa! Veliki planovi Rosonera u prelaznom roku, radi se na više frontova.

Fudbal 25.05.2017 | 14:00
Milanova prva ponuda Laciju: 40.000.000 evra!
Milanova poseta Rimu je uzrokovala i prvi konretan potez uprave Rosonera: Otišla je ponuda od 40.000.000 evra na adresu Lacija za tandem Keita Balde - Lukas Bilja!

Direktori Mirabeli i Fasone su juče boravili u prestonici, razgovarali sa Biljinim agentom i čelnicima rimskog kluba. Spremna je prva ponuda koja će biti samo opoipavanje pulsa, odnosno testiranje Lacija jer je izvesno da će Lotito odbiti ovu ponudu. Gazda Lacija je poznat kao tvrd pregovarač i sigurno će tražiti više novca za dvojicu bitnih igrača.

Iako obojica igrača ulaze u poslednju godinu ugovora, Lotito insistira na minimum 25.000.000 evra obeštećenja za Bilju i 30.000.000 evra za Keitu. Dakle, 15.000.000 evra više od onoga što Milan nudi. Štaviše, Lavcio bi bio najsrećniji da ne prodaje dvojicu nosilaca igre, ali teško da će uspeti da zadrži obojicu s obzirom na situaciju s ugovorima i činjenicu da igrači ne žele da produže vernost.

Sada Rimljani rizikuju da ih za godinu dana izgube bez obeštećenje, a teško je verovati da bi takvu dvojicu igrača prikucali na klupu godinu dana kao odmazdu za to što nisu potpisali nove ugovore… U finišu letnjeg prelaznog roka bi Lacio verovatno bio priteran uz zid da proda Keitu i Bilju tako da je bolja opcija da na poečtku pijace izvuku što više novca nego da rizikuju.

Milan je rešio da ide putem preko igrača, odnosno da oni naprave pritisak na Lacio. Biljije preko agenta ponuđen ugovor vredan 3.000.000 evra godišnje. To je za 500.000 više od onoga što mu nudi Lacio za nastavak saradnje. Keita i ne pomišlja na novi ugovor, Rosoneri mu nude duplo više.

“Želimo da ih zadržimo, pričamo sa njima oko novih ugovora, ali to vam je kao kod venčanja… Obe strane moraju da budu srećne”, rekao je Lacijev direktor Igli Tare.

Ali nije samo Milan u igri. Keitu želi Juventus, a Bilju Inter i neki premijerligaši.  Međutim, Milanov prednost je što je jedini izašao sa konkretnim ponudama i što igračima nudi bitnu ulogu u timu.

Osim tandema iz Lacija, Milan juri ka još nekoliko pojačanja. Musakio je prošao lekarske preglede, očekuje se da tu uskoro učine Rikardo Rodrigez i Franke Kesi, ali ni tu nije kraj.

Milan je jako zainteresovan za najboljeg igrača Atalante, Alehandra Gomeza. Popualrni papu je oduševio igrama u ovoj sezoni, bio jedan od najboljihigrača Serije A i ovo je idealan momenta za transfer karijere. Pored Milana, za njega je zagrizla i Roma pa treba očekivati bitku Rosonera i Vučice za autogram sjajnog Argentinca. Njegov agent ĐuzepeRiso je već ušao u pregovore sa Milanom i Romom i čeka ko će poslati bolju ponudu.

Gomeza u Milanu vide kao zamenu za najboljeg igrača u prolećnom delu sezone ĐeraraDeulofeua. Španac je za šest meseci oćiveo karijeru i procvetao na San Siru. Toliko da se čak ustalio i u reprezentaciji Španije. Milan želi da ga zadrži ali su mu ruke vezane. Pozajmljen je od Evertona bez prava otkupa ugovora, a Barselona ima povratnu klauzulu fiksiranu na 12.000.000 evra koju će iskoristiti ovog leta da vrati Deulofeua iz Evertona. A onda će zavisiti od novog trenera da li će ga zadržati na Kamp Nou ili ga preprodati po većoj ceni jer mu je cena skočila duplo zahvaljujući igrama u Milanu. Zato Rosoneri ne žele mnogo da čekaju i hoće Gomeza kao zamenu.

Na kraju, čeka i dovođenje brhunskog golgetera kao vrhunac prelaznog roka na San Siru. Mnoga imena su na listi želja. Obamejan, Morata, Kalinić, Beloti… Ali trener Montela ima svoju želju.

“Možda nijedan od njih. Dres sa brojem devet pripada Lapaduli. Kada sam bio igrač, čuvao sam svoju devetku. Kada bi došlo neko zvučno pojačanje u klubu ja bih radio još jače da sačuvam devetku. Moj favorit među najboljim strelcima lige je Mertens. Morata? Kada trener priča o potencijalnim pojačanjima, onda njima skače cena. A njemu je cena već dovoljno visoka…”, rekao je Milanov strateg.

Dakle, Milan juri pojačanja na više frontova, ali je pitanje koliko novca će kienski valnici izdvojiti… Nije realno da Rosoneri ostavre sve želje.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar