СП: Србија на старту са Бјелорусијом!

Одбојкаши Србије почињу квалификације за Светско првенство. Изабраници Николе Грбића играће у Загребу. Прво место води на СП, друго у трећи круг квалификација.

Остали спортови 24.05.2017 | 08:15
СП: Србија на старту са Бјелорусијом!
Мушка одбојкашка репрезентација Србије играће од среде до недеље у Е групи ИИ рунде квалификација за Светско првенство 2018.

Актуелни победник Светске лиге налази се у загребачкој групи са Хрватском, Белорусијом, Данском, Швајцарском и Норвешком. Србија ће први меч одиграти у среду од 17.30 ротив Белорусије.

"Белорусија је сигурно један од најтежих противника на овом турниру. Мораћемо, као и у сваку утакмицу, да уђемо максимално спремни и концентрисани. Не смемо да дођемо у ситуацију да подсвесно потценимо противника, јер то може бити веома опасно. Морамо да форсирамо наш ниво игре и да остваримо победу на старту турнира. У Словенији смо имали важне провере против једне јаке екипе. То што другог дана нисмо били убедљиви као у Шоштању говори да још нисмо достигли такмичарску форму коју желимо. С обзиром на то у каквом стању су момци дошли из клубова, мислим да и форма иде у жељеном правцу. Верујем да ће ниво наше игре бити довољан да се пласирамо на Светско првенство", прецизирао је Никола Грбић, први тренер сениора Србије.

Репрезентативац Дражен Лубурић каже да је Србија фаворит.

"Можда постоји мала доза притиска, јер смо заиста фаворити, али мислим да смо довољно спремни и уиграни. Требало би да искористимо ову прилику и пласирамо се на Светско првенство. Поготово што желимо да имамо довољно времена и за одмор и за припреме за Европско првенство. Први ривал је увек најтежи, јер не знате шта вас чека. По свим параметрима квалитетнији смо, али то морамо доказати на терену и очекујем максималан учинак, дакле свих пет победа", оптимиста је коректор Србије.

Милан Катић истиче да је битно да "олрови" никога не потцене.

"Дошли смо у Загреб да одиграмо најбоље што можемо. Не потцењујући друге репрезентације, свесни смо да смо изразити фаворити. Помогле су томе и две провере против Словеније, вицешампиона Европе. Ово лето је много специфично, тако да размишљамо о првом наредном такмичењу, односно о првом наредном ривалу. Белорусија је чврста репрезентација која много полаже на снагу, али простудираћемо њихову игру и верујем сутра спремни дочекати почетак меча", додао је примач Србије.

Србија ће у другом колу, у четвртак, играти против Данске (15.00). Затим следе дуели против Швајцарске, Норвешке, док је у последњем, 5. колу, ривал Хрватска.

Победници група ће изборити пласман на Светско првенство, док ће шест другопласираних селекција изборити пласман у ИИИ рунду.

Светско првенство игра се наредне године у Италији и Бугарској, а на шампионату ће играти десет селекција из Европе. Поред организатора, Италије и Бугарске, пласман је изборила и Пољска, светски првак, док ће се из квалификација пласирати седам селекција.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар