Плавшић: Дужни смо навијачима да освојимо Куп!

Крилни играч Црвене звезде за МОНДО сумирао утиске сезоне на измаку.

Фудбал 25.05.2017 | 12:00
Плавшић: Дужни смо навијачима да освојимо Куп!
Пре годину дана у ово време на стадиону Рајко Митић славила се титула и размишљало о квалификацијама за Лигу шампиона. Било је, чак, и оних који су опијени доминацијом у домаћем првенству већ видели црвено-беле у групној фази елитног такмичења. Еуфорија је расла из дана у дан, али није дуго требало да дође до болног отрежњења.

Прво је Лудогорец ошамутио, а онда Саусоло нокаутирао екипу Миодрага Божовића.

"У једном тренутку смо били тако близу, а у другом тренутку тако далеко од уласка у групе. Сигурно да нам је било тешко и да је то утицало на сваког играча, али ми смо професионалци и морали смо да нађемо снагу да наставимо и после тога. Некако смо нашли мотивацију", присетио се Срђан Плавшић у разговору за МОНДО.

Одбрана титуле требало би да је само по себи довољна мотивација, међутим, Звездини фудбалери већи део сезоне нису деловали као тим који је шампион. Тешко су остваривали победе, а у преломним утакмицама -то су били "вечити дербији" - играли бојажљиво, што се пренело и на резултате.

"Мислим да ниједна екипа не може да држи топ форму две године и мислим да није било реално да поновимо све од прошле године. Једноставно, оно се деси једном у пар година, да побегнемо 32 бода. Знали смо да неће бити тако ове сезоне и трудили смо се да сваку утакмицу играмо боље и боље, али у неким тренуцима нисмо успели. Много тога је утицало на нас и ван терена", сматра млади фудбалер, који није желео да прецизира шта је то конкретно што је ометало играче.

И поред бледих издања, Звезда је успела да у плеј-оф уђе са три бода предности, али је Партизан био бољи у дербију, а онда је и Вождовац савладао црвено-беле.

"Искрено, мислим да ниједан играч није веровао да можемо да испустимо титулу пред крај првенства, али ето... Поразом од Вождовца десило се да паднемо на друго место. Није лако, али смо професионалци и морамо изаћи из свега јачи", истакао је Плавшић.

Странци који су били део шампионске генерације - Ибањез, Доналд, Вијеира, Ле Талек - одлично су се уклопили у тим и заиста правили разлику, што се не може рећи за већину оних који су доведени прошлог лета или зиме - Кангу, Руиза, Фибела, Моучеа, док Доналд и Ле Талек не личе на играче из прошле сезоне.

"Не бих да поредим ове странце са онима што су били пре њих, ипак смо сви радили исти посао и били на истом задатку. Не верујем да неко од њих није желео најбоље", остао је уздржан Плавшић.

Што се њега лично тиче, 21-годишњи Новосађанин може бити задовољан партијама које је пружао. На почетку сезоне био је у другом плану Миодрага Божовића, али се потом наметнуо и постао један од најважнијих играча у тиму.

"Овог пролећа сам играо најбоље од када сам дошао у Звезду. Много тога ми је полазило за ногом, али све то не бих могао без својих саиграча, тако да су они исто толико заслужни за моје добре партије. Сви знају да увек дам последњи атом снаге на терену, такав сам једноставно и тако ће увек бити што се мене тиче".

Губитак првог места на табели донео је промену тренера, па је уместо отишлог Миодрага Божовића ангажован Бошко Ђуровски. Долазак искусног стратега тргао је екипу, која је у последње три утакмице првенства одиграла на нивоу који се очекивао много раније.

Није, ипак, још готово. У суботу се на стадиону Партизана игра финале Купа Србије.

"Мислим да смо одиграли добро ове утакмице од када је дошао нови тренер. Били смо у психолошком паду после пораза од Вождовца и одласка 'Грофа' (Божовића), али смо скупили снагу и успели да се вратимо. Самопоуздање је супер, спремамо се сви за финале и знамо шта нас очекује", рекао је Плавшић и додао:

"Мислим да смо дужни навијачима. Спремни смо и даћемо све од себе да освојимо трофеј".

УГОВОР

Срђан Плавшић има уговор са Црвеном звездом до краја јуна 2018, али од прошле зиме прича се да би каријеру могао да настави у иностранству. Пошто улази у последњу годину уговора, црвено-белима је ово лето последња прилика да га продају за повећи износ или да продуже сарадњу. "Нисам још причао са људима из клуба око продужетка уговора, када се заврши Куп видећемо шта и како ће бити".

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Селектор Ненад Лалатовић уврстио је Плавшића у екипу за У-21 Европско првенство у Пољској. Уколико "орлићи" догурају до финала, које је 30. јуна, Звезда неће моћи да рачуна на њега за прву утакмицу квалификација за Лигу Европе (29. јун), док ће свакако пропустити већи део припрема свог тима. Плавшић, ипак, не брине због тога: "И у репрезентацији се одлично ради, тако да неће бити проблема око спреме. Знам да ћу се спремити врло добро и да ће бити све у реду".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар