Plavšić: Dužni smo navijačima da osvojimo Kup!

Krilni igrač Crvene zvezde za MONDO sumirao utiske sezone na izmaku.

Fudbal 25.05.2017 | 12:00
Plavšić: Dužni smo navijačima da osvojimo Kup!
Pre godinu dana u ovo vreme na stadionu Rajko Mitić slavila se titula i razmišljalo o kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bilo je, čak, i onih koji su opijeni dominacijom u domaćem prvenstvu već videli crveno-bele u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Euforija je rasla iz dana u dan, ali nije dugo trebalo da dođe do bolnog otrežnjenja.

Prvo je Ludogorec ošamutio, a onda Sausolo nokautirao ekipu Miodraga Božovića.

"U jednom trenutku smo bili tako blizu, a u drugom trenutku tako daleko od ulaska u grupe. Sigurno da nam je bilo teško i da je to uticalo na svakog igrača, ali mi smo profesionalci i morali smo da nađemo snagu da nastavimo i posle toga. Nekako smo našli motivaciju", prisetio se Srđan Plavšić u razgovoru za MONDO.

Odbrana titule trebalo bi da je samo po sebi dovoljna motivacija, međutim, Zvezdini fudbaleri veći deo sezone nisu delovali kao tim koji je šampion. Teško su ostvarivali pobede, a u prelomnim utakmicama -to su bili "večiti derbiji" - igrali bojažljivo, što se prenelo i na rezultate.

"Mislim da nijedna ekipa ne može da drži top formu dve godine i mislim da nije bilo realno da ponovimo sve od prošle godine. Jednostavno, ono se desi jednom u par godina, da pobegnemo 32 boda. Znali smo da neće biti tako ove sezone i trudili smo se da svaku utakmicu igramo bolje i bolje, ali u nekim trenucima nismo uspeli. Mnogo toga je uticalo na nas i van terena", smatra mladi fudbaler, koji nije želeo da precizira šta je to konkretno što je ometalo igrače.

I pored bledih izdanja, Zvezda je uspela da u plej-of uđe sa tri boda prednosti, ali je Partizan bio bolji u derbiju, a onda je i Voždovac savladao crveno-bele.

"Iskreno, mislim da nijedan igrač nije verovao da možemo da ispustimo titulu pred kraj prvenstva, ali eto... Porazom od Voždovca desilo se da padnemo na drugo mesto. Nije lako, ali smo profesionalci i moramo izaći iz svega jači", istakao je Plavšić.

Stranci koji su bili deo šampionske generacije - Ibanjez, Donald, Vijeira, Le Talek - odlično su se uklopili u tim i zaista pravili razliku, što se ne može reći za većinu onih koji su dovedeni prošlog leta ili zime - Kangu, Ruiza, Fibela, Moučea, dok Donald i Le Talek ne liče na igrače iz prošle sezone.

"Ne bih da poredim ove strance sa onima što su bili pre njih, ipak smo svi radili isti posao i bili na istom zadatku. Ne verujem da neko od njih nije želeo najbolje", ostao je uzdržan Plavšić.

Što se njega lično tiče, 21-godišnji Novosađanin može biti zadovoljan partijama koje je pružao. Na početku sezone bio je u drugom planu Miodraga Božovića, ali se potom nametnuo i postao jedan od najvažnijih igrača u timu.

"Ovog proleća sam igrao najbolje od kada sam došao u Zvezdu. Mnogo toga mi je polazilo za nogom, ali sve to ne bih mogao bez svojih saigrača, tako da su oni isto toliko zaslužni za moje dobre partije. Svi znaju da uvek dam poslednji atom snage na terenu, takav sam jednostavno i tako će uvek biti što se mene tiče".

Gubitak prvog mesta na tabeli doneo je promenu trenera, pa je umesto otišlog Miodraga Božovića angažovan Boško Đurovski. Dolazak iskusnog stratega trgao je ekipu, koja je u poslednje tri utakmice prvenstva odigrala na nivou koji se očekivao mnogo ranije.

Nije, ipak, još gotovo. U subotu se na stadionu Partizana igra finale Kupa Srbije.

"Mislim da smo odigrali dobro ove utakmice od kada je došao novi trener. Bili smo u psihološkom padu posle poraza od Voždovca i odlaska 'Grofa' (Božovića), ali smo skupili snagu i uspeli da se vratimo. Samopouzdanje je super, spremamo se svi za finale i znamo šta nas očekuje", rekao je Plavšić i dodao:

"Mislim da smo dužni navijačima. Spremni smo i daćemo sve od sebe da osvojimo trofej".

UGOVOR

Srđan Plavšić ima ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja juna 2018, ali od prošle zime priča se da bi karijeru mogao da nastavi u inostranstvu. Pošto ulazi u poslednju godinu ugovora, crveno-belima je ovo leto poslednja prilika da ga prodaju za poveći iznos ili da produže saradnju. "Nisam još pričao sa ljudima iz kluba oko produžetka ugovora, kada se završi Kup videćemo šta i kako će biti".

REPREZENTACIJA

Selektor Nenad Lalatović uvrstio je Plavšića u ekipu za U-21 Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Ukoliko "orlići" doguraju do finala, koje je 30. juna, Zvezda neće moći da računa na njega za prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope (29. jun), dok će svakako propustiti veći deo priprema svog tima. Plavšić, ipak, ne brine zbog toga: "I u reprezentaciji se odlično radi, tako da neće biti problema oko spreme. Znam da ću se spremiti vrlo dobro i da će biti sve u redu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar