Партизан креће у прелазни рок...!

Спремне замене Ђурђевића и Миленковића! Шкулетић други пут, Јовановићев хет-трик! Тражи се и централни везни, у случају одласка Леонарда.

Фудбал 25.05.2017 | 11:00
Партизан креће у прелазни рок...!
Проверено. Десет година брижљиво се радило на повратку бивших асова, пехаре и(ли) велике европске резултате донесили су Младен Крстајић, Саша Илић, Звонимир Вукић, Данко Лазовић,Стефан Бабовић, Никола Дринчић, Ненад Ђорђевић, Милан Смиљанић, свако од њих је знао да вози напред, те се надају се у Хумској 1 да би Парни ваљак опет могао на тај погон да „упали“. Конкретно: ради се на томе да се у Партизан врате – Петар Шкулетић и МаркоЈовановић.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, њих двојица су прве опције спортског сектора уочи летњег прелазног рока и већ су виђени како замене за Уроша Ђурђевића (тешко ће после овако ефикасне сезоне остати у Србији) и Николу Миленковића (завршен трансфер у Фјорентину). Штавише, и са нападачем и са штопером су успостављени контакти и засад постоји не само добра воља, већ и озбиљни наговештаји да ће они овог лета поново да заиграју на Топчидерском брду и поведу црно-беле ка Лиги шампиона.

Уз још једну повољност, обојица би се у клуб вратили као слободни играчи, што значи да би Партизан прошао сјајно и са финансијске стране.

У овом тренутку, повратак Петра Шкулетића (27) делује као зицер. Шанса која се не пропушта. Стасити центарфор је недавно раскинуо сарадњу са московском Локомотивом, тренутно је у Београду, био је прошле седмице на кошаркашком вечитом дербију и тад наговестио да постоје шансе да опет задужи црно-бели дрес.

“То је увек опција. Многи који су одлазили, пре или касније су се враћали. То је за нас партизановце увек отворено. Прелазни рок још увек није почео, али ћемо по завршетку сезоне видети шта и како даље. Увек постоји шанса. Са Марком Николићем сам увек имао сјајну сарадњу. То ми је само плус“, рекао је Шкулетић.

Има смисла: управо под Николићевим вођством играо је најефикаснији фудбал у каријери. У јесен 2014, дк су сарађивали у Војводини, дао је осам и наместио четири гола на 23 такмичарске утакмице. Заједно су стигли у Партизан на полусезони и у наредних годину дана момак из Даниловграда тресао је мрежу 28, а асистирао 13 пута на 40 утакмица.

Боље пррепоруке од те нема, без обзира што епизода у руској Локомотиви – где је отишао после тог сјајног низа за 4.000.000 евра – није била тако продуктивна. Поготово не овог пролећа,с обзиром да је сваку утакмицу преседео на клупи, што је за последицу имали раскид уговора.

Шкулетић је виђен као замена за Уроша Ђурђевића, док би искуство у последњу линију требало да донесе Марко Јовановић. Момак који је голом у финалу Купа против Јавора спасао прошлу сезону Партизану  фигурира као велика жеља спортског сектора. Из више разлога: искусан је, како то тренер Николић воли да каже „осећа клуб“, Гробар је „до коске“, а у претходна два мандата одрадио је одличан посао у дефанзии и не би трошио ни секунд времена на захтеве игре, јер уме да се постави „високо“, а управо је то оно што црно-бели траже после одласка Миленковића у Фиренцу.

Јовановић је пројектован да игра у тандему са Бојаном Остојићем (потписаће нови уговор до 2019), прелиминарни разговори с њим су обављени, а сазнање да га је прошлог лета, из необјашњиих разлога прецртао тадашњи тренер Иван Томић, а не неко други из клуба, оставља простор за нову сарадњу, јер га управо Николић хоће.

Почетком септембра, Марко Јовановић се отиснуо у Израел, где је стандардно играо за тамошњег прволигаша Бнеј Јехуду, у четвртак завршава сезону утакмицом за трофеј, у Јерусалиму је на програму финале купа против Макабија из Тел Авива, а потом се враћа у Београд. Два дана касније и Партизан ће окончати такмичарске обавезе (финале Купа против Црвене звезде) и онда ће бити прилике да се преговори интензивирају. Како нам је речено у Хумској, спортски сектор сматра да би у трећем мандату (први од 2007. до 2011, други у пролеће прошле године) 29-годишњи Ариљац могао да буде од двоструке користи. На терену, што је већ доказао, али и у свлачионици, да је „затегне“ као што је некад чинио штопер поред кога је несумњиво највише напредовао у каријери – Младен Крстајић.

Евентуалним доласцима Петра Шкулетића и Марка Јовановића, нови првак Србије би завршио огроман посао на реконструкцији кичме тима, али му као један од већих задатака остаје проналазак централног везног фудбалера. С обзиром да су у клубу свесни да ће тешко задржати Леонарда да Силву Соузу, траже играча сличних карактеристика, међутим, како таквог нема. Ни у Суперлиги, ни у земљама окружења. Извесно је да ће једна од главних полуга тима бити поново странац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар