Partizan kreće u prelazni rok...!

Spremne zamene Đurđevića i Milenkovića! Škuletić drugi put, Jovanovićev het-trik! Traži se i centralni vezni, u slučaju odlaska Leonarda.

Fudbal 25.05.2017 | 11:00
Partizan kreće u prelazni rok...!
Provereno. Deset godina brižljivo se radilo na povratku bivših asova, pehare i(li) velike evropske rezultate donesili su Mladen Krstajić, Saša Ilić, Zvonimir Vukić, Danko Lazović,Stefan Babović, Nikola Drinčić, Nenad Đorđević, Milan Smiljanić, svako od njih je znao da vozi napred, te se nadaju se u Humskoj 1 da bi Parni valjak opet mogao na taj pogon da „upali“. Konkretno: radi se na tome da se u Partizan vrate – Petar Škuletić i MarkoJovanović.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, njih dvojica su prve opcije sportskog sektora uoči letnjeg prelaznog roka i već su viđeni kako zamene za Uroša Đurđevića (teško će posle ovako efikasne sezone ostati u Srbiji) i Nikolu Milenkovića (završen transfer u Fjorentinu). Štaviše, i sa napadačem i sa štoperom su uspostavljeni kontakti i zasad postoji ne samo dobra volja, već i ozbiljni nagoveštaji da će oni ovog leta ponovo da zaigraju na Topčiderskom brdu i povedu crno-bele ka Ligi šampiona.

Uz još jednu povoljnost, obojica bi se u klub vratili kao slobodni igrači, što znači da bi Partizan prošao sjajno i sa finansijske strane.

U ovom trenutku, povratak Petra Škuletića (27) deluje kao zicer. Šansa koja se ne propušta. Stasiti centarfor je nedavno raskinuo saradnju sa moskovskom Lokomotivom, trenutno je u Beogradu, bio je prošle sedmice na košarkaškom večitom derbiju i tad nagovestio da postoje šanse da opet zaduži crno-beli dres.

“To je uvek opcija. Mnogi koji su odlazili, pre ili kasnije su se vraćali. To je za nas partizanovce uvek otvoreno. Prelazni rok još uvek nije počeo, ali ćemo po završetku sezone videti šta i kako dalje. Uvek postoji šansa. Sa Markom Nikolićem sam uvek imao sjajnu saradnju. To mi je samo plus“, rekao je Škuletić.

Ima smisla: upravo pod Nikolićevim vođstvom igrao je najefikasniji fudbal u karijeri. U jesen 2014, dk su sarađivali u Vojvodini, dao je osam i namestio četiri gola na 23 takmičarske utakmice. Zajedno su stigli u Partizan na polusezoni i u narednih godinu dana momak iz Danilovgrada tresao je mrežu 28, a asistirao 13 puta na 40 utakmica.

Bolje prreporuke od te nema, bez obzira što epizoda u ruskoj Lokomotivi – gde je otišao posle tog sjajnog niza za 4.000.000 evra – nije bila tako produktivna. Pogotovo ne ovog proleća,s obzirom da je svaku utakmicu presedeo na klupi, što je za posledicu imali raskid ugovora.

Škuletić je viđen kao zamena za Uroša Đurđevića, dok bi iskustvo u poslednju liniju trebalo da donese Marko Jovanović. Momak koji je golom u finalu Kupa protiv Javora spasao prošlu sezonu Partizanu  figurira kao velika želja sportskog sektora. Iz više razloga: iskusan je, kako to trener Nikolić voli da kaže „oseća klub“, Grobar je „do koske“, a u prethodna dva mandata odradio je odličan posao u defanzii i ne bi trošio ni sekund vremena na zahteve igre, jer ume da se postavi „visoko“, a upravo je to ono što crno-beli traže posle odlaska Milenkovića u Firencu.

Jovanović je projektovan da igra u tandemu sa Bojanom Ostojićem (potpisaće novi ugovor do 2019), preliminarni razgovori s njim su obavljeni, a saznanje da ga je prošlog leta, iz neobjašnjiih razloga precrtao tadašnji trener Ivan Tomić, a ne neko drugi iz kluba, ostavlja prostor za novu saradnju, jer ga upravo Nikolić hoće.

Početkom septembra, Marko Jovanović se otisnuo u Izrael, gde je standardno igrao za tamošnjeg prvoligaša Bnej Jehudu, u četvrtak završava sezonu utakmicom za trofej, u Jerusalimu je na programu finale kupa protiv Makabija iz Tel Aviva, a potom se vraća u Beograd. Dva dana kasnije i Partizan će okončati takmičarske obaveze (finale Kupa protiv Crvene zvezde) i onda će biti prilike da se pregovori intenziviraju. Kako nam je rečeno u Humskoj, sportski sektor smatra da bi u trećem mandatu (prvi od 2007. do 2011, drugi u proleće prošle godine) 29-godišnji Ariljac mogao da bude od dvostruke koristi. Na terenu, što je već dokazao, ali i u svlačionici, da je „zategne“ kao što je nekad činio štoper pored koga je nesumnjivo najviše napredovao u karijeri – Mladen Krstajić.

Eventualnim dolascima Petra Škuletića i Marka Jovanovića, novi prvak Srbije bi završio ogroman posao na rekonstrukciji kičme tima, ali mu kao jedan od većih zadataka ostaje pronalazak centralnog veznog fudbalera. S obzirom da su u klubu svesni da će teško zadržati Leonarda da Silvu Souzu, traže igrača sličnih karakteristika, međutim, kako takvog nema. Ni u Superligi, ni u zemljama okruženja. Izvesno je da će jedna od glavnih poluga tima biti ponovo stranac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar