Двије лијепе вијести пред почетак Вимблдона!

Свака из својих разлога, две грен слем шампионке дуго су биле ван терена. Вимблдон су означиле као савршен тренутак за повратак WТА туру.

Тенис 25.05.2017 | 10:30
Двије лијепе вијести пред почетак Вимблдона!
Свака из својих разлога, од којих је један диван, а један ужасан, две грен слем шампионке дуго су биле ван терена.

И обе ће се, највероватније, вратити на овогодишњем Вимблдону.

Чешка тенисерка Петра Квитова највероватније ће играти на Вимблдону, мање од седам месеци откако је задобила тешке повреде руке у нападу провалника у њеној кући, пренели су данас британски медији.

Двоструку шампионку Вимблдона је 20. децембра у њеној кући у Простејову провалник ножем исекао по руци, после чега је оперисана. Током четворочасовне операције хирурзи су повезивали тетиве и нерве на левој руци, којом 26-годишња Квитова игра.

Квитова ће бити уврштена на листу учесника Вимблдона, који почиње 3. јула. Она је тај гренд слем турнир освојила 2011. и 2014. године.

Она би могла на терен да се врати и на Ролан Гаросу, који почиње у недељу, али ће о томе одлучити у последњем тренутку, рекла је њена портпаролка, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Квитова је до освојила 19 турнира, а најбољи пласман на WТА листи јој је друго место, из октобра 2011. године. Она је освојила бронзану медаљу прошлог лета на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Бивша прва тенисерка света Белорускиња Викторија Азаренка такође намерава да учествује на турниру у Вимблдону, што ће бити њено прво такмичење после рођења сина.

Азаренка није играла од прошлог маја и Ролан Гароса, када се повукла у првом колу, а у децембру је родила сина Леа.

"Лео је на неки начин рекао да жели да види Лондон и Вимблдон", рекла је Азаренка, пренели су британски медији.

Она је недавно рекла да ће се вратити такмичењима крајем јула, али ипак планира да одигра један турнир на трави уочи Вимблдона.

Према правилима WТА, Азаренка може да врати свој ренкинг, шесто место на листи, ако одигра турнир у року од 12 месеци од порођаја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар