Dvije lijepe vijesti pred početak Vimbldona!

Svaka iz svojih razloga, dve gren slem šampionke dugo su bile van terena. Vimbldon su označile kao savršen trenutak za povratak WTA turu.

Tenis 25.05.2017 | 10:30
Dvije lijepe vijesti pred početak Vimbldona!
Svaka iz svojih razloga, od kojih je jedan divan, a jedan užasan, dve gren slem šampionke dugo su bile van terena.

I obe će se, najverovatnije, vratiti na ovogodišnjem Vimbldonu.

Češka teniserka Petra Kvitova najverovatnije će igrati na Vimbldonu, manje od sedam meseci otkako je zadobila teške povrede ruke u napadu provalnika u njenoj kući, preneli su danas britanski mediji.

Dvostruku šampionku Vimbldona je 20. decembra u njenoj kući u Prostejovu provalnik nožem isekao po ruci, posle čega je operisana. Tokom četvoročasovne operacije hirurzi su povezivali tetive i nerve na levoj ruci, kojom 26-godišnja Kvitova igra.

Kvitova će biti uvrštena na listu učesnika Vimbldona, koji počinje 3. jula. Ona je taj grend slem turnir osvojila 2011. i 2014. godine.

Ona bi mogla na teren da se vrati i na Rolan Garosu, koji počinje u nedelju, ali će o tome odlučiti u poslednjem trenutku, rekla je njena portparolka, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kvitova je do osvojila 19 turnira, a najbolji plasman na WTA listi joj je drugo mesto, iz oktobra 2011. godine. Ona je osvojila bronzanu medalju prošlog leta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Bivša prva teniserka sveta Beloruskinja Viktorija Azarenka takođe namerava da učestvuje na turniru u Vimbldonu, što će biti njeno prvo takmičenje posle rođenja sina.

Azarenka nije igrala od prošlog maja i Rolan Garosa, kada se povukla u prvom kolu, a u decembru je rodila sina Lea.

"Leo je na neki način rekao da želi da vidi London i Vimbldon", rekla je Azarenka, preneli su britanski mediji.

Ona je nedavno rekla da će se vratiti takmičenjima krajem jula, ali ipak planira da odigra jedan turnir na travi uoči Vimbldona.

Prema pravilima WTA, Azarenka može da vrati svoj renking, šesto mesto na listi, ako odigra turnir u roku od 12 meseci od porođaja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar